Ik wil advies

Zonnefabriek krijgt hulp van Mijndomein Energie bij het verduurzamen van Nederland

100% duurzame stroom uit Nederland

Zonnefabriek krijgt hulp van Mijndomein Energie bij het verduurzamen van Nederland

Zonnefabriek installeert al jaren lang zonnepanelen door heel Nederland. Sinds kort krijgen we hulp van een nieuwe partner: Mijndomein Energie. Dit bedrijf levert 100% groene stroom van Nederlandse bodem, tegen lage tarieven.

Hessel van den Berg
07 september 2020

Mijndomein is een verzameling van bedrijven die zich met allerlei verschillende zaken bezighouden: zo is er het oorspronkelijke ‘Mijndomein’ voor internet domeinnamen, is er Mijndomein Auto waar je een auto kunt leasen en nu dus ook Mijndomein Energie. Mijndomein Energie wil de Nederlandse huishoudens een alternatief bieden ten opzichte van het traditionele model van energieleveranciers: In plaats van een marge te berekenen bovenop de prijs van elke verkochte kWh, betaalt u bij Mijndomein een vast, laag maandbedrag en krijgt u de geleverde kiloWatt-uren tegen kostprijs.

Minder in plaats van méér

Het idee hierachter is, dat Mijndomein zijn inkomsten niet afhankelijk wil maken van het verkopen van zoveel mogelijk stroom, maar juist mensen wil aansporen om mìnder stroom te gebruiken. En de stroom die u dan alsnog verbruikt, is allemaal hernieuwbaar en afkomstig uit  Nederland zelf.

Voor een deel van die stroom doet Mijndomein Energie een beroep op Zonnefabriek: Klanten kunnen via Mijndomein zonnepanelen huren. Op die manier hoeven ze niet het hele bedrag voor de zonnepanelen in één keer te betalen, en krijgen ze toch het voordeel van zelf-opgewekte groene stroom, plus de lage tarieven van Mijndomein Energie voor de overgebleven stroom die ze van het net moeten afnemen.

‘Flex’ contract volgt de prijzen op de spot markt

Mijndomein Energie biedt twee opties: een contract met een vaste tarief per kWh, of een ‘flex’ contract, waarbij de kWh-prijs mee-fluctueert met de prijzen op de spot markt voor elektriciteit. Degenen voor deze laatste optie kiezen, kunnen een extra voordeel krijgen wanneer ze de momenten waarop ze Energie verbruiken weten aan te passen aan de voordelige uren, bijvoorbeeld met behulp van slim energiemanagement.

Geïnteresseerd geraakt in wat Mijndomein Energie voor u kan doen?

  • Bij Mijndomein Energie krijgt u 100% groene stroom van Nederlandse bodem 
  • Kunt u het momenteel historisch lage tarief vastzetten alvorens over te stappen  
  • Zekerheid tot wel 5 jaar vast 
  • In combinatie met je zonnepanelen en de historisch lage prijzen van het moment bent u nóg voordeliger uit. Stap nu over! 

 

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2023-11-09
Zonnepanelen zijn de afgelopen tijd minder populair geworden, maar waarom eigenlijk? Er zijn geruchten dat zonnepanelen minder rendabel zouden zijn, maar klopt dat wel? In een uitzending van EenVandaag geeft onze directeur David zijn visie hierop. In onderstaande interview vertelt hij waarom dit onderwerp genuanceerder is dan het soms lijkt.

lees meer ›
2021-07-05
Sinds 1 juli zijn veel tarieven van energiebedrijven een stuk hoger geworden. Veel huishoudens zouden tussen de 160 en 200 euro meer gaan betalen. Overstappen naar een andere aanbieder kan tijdelijk wat soelaas bieden, maar zonnepanelen bieden een meer permanente oplossing

lees meer ›
2021-05-28
Wattpiek is een term die u veel zult tegenkomen wanneer u informatie over zonnepanelen op zoekt. Wattpiek is een meeteenheid die het vermogen van een zonnepaneel aangeeft en wordt vaak gebruikt om zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Het vermogen bepaalt hoeveel u kunt opwekken met een paneel. Stel dat u kiest voor 10 SunPower zonnepanelen van 395 Wp. Wat kunt u allemaal doen met uw eigen opgewekte stroom?

lees meer ›