Ik wil advies

Warmtepompboilers

Ontdek ons aanbod warmtepompboilers

Warmtepompboilers

Ontdek hier ons aanbod
Bent u op zoek naar een manier om uw huis te verduurzamen én te besparen op uw energierekening? Dan is een warmtepompboiler een uitstekende oplossing. Zonnefabriek vertelt u graag hoe een warmtepompboiler werkt en hier van kunt profiteren. Wij bieden enkel betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige producten. Bekijk hier ons aanbod.

  Alles over warmtepompboilers

  Een warmtepompboiler voorziet u op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier van warm tapwater. Het apparaat kan water verwarmen met lucht uit zijn omgeving, zo bespaart u tot 25% op uw gasverbruik en 75% op elektriciteitsverbruik. Lees hier alle voordelen van dit product.
  Hoe werkt een warmtepompboiler?

  Een warmtepompboiler is een lucht/water- warmtepomp die specifiek ontwikkeld is voor het verwarmen van uw tapwater. Het apparaat maakt gebruik van dezelfde technologie als een warmtepomp: hij haalt warmte uit de lucht in zijn omgeving en zet het om naar warm water. Er zijn verschillende elementen, zoals warmtewisselaars, koudemiddelen en een compressor, die dit proces reguleren. Als resultaat stroomt er verwarmd tapwater uit uw kraan, bijvoorbeeld in de keuken of badkamer.

  Vermindert 25% gasrekening

  Een warmtepompboiler is een zuinig- en milieuvriendelijk alternatief voor een gas boiler. De warmtepompboiler verbruikt geen gas om water te verwarmen, dus u jaarlijks to wel 25% besparen op uw gasrekening.

  Bespaar 75% op uw elektriciteitsverbruik

  Dankzij de warmtepomptechnologie haalt de aroSTOR het grootste deel van de nodige energie voor sanitair warm water uit de omgevingslucht. Hiermee kunt u tot wel 75% besparen op uw energierekening ten opzichte van een traditionele boiler. 

  Verschil tussen warmtepomp en warmtepompboiler

  Een gewone warmtepomp verwarmt water voor de verwarming van uw gehele woning en voor warm tapwater. De warmtepompboiler verwarmt alleen sanitair water voor bijvoorbeeld de keuken en badkamer.

  Verhoogt eigen verbruik van uw opgewekte zonne-energie

  Wanneer een warmtepompboiler aangesloten is op u zonnepaneleninstallatie warmen de zonnepanelen het voorverwarmde water in de boiler op tot de gewenste temperatuur. Zo verbruikt u direct uw eigen opgewekte zonne-energie en voorkomt u hoge terugleveringskosten.

  Fungeert als een warmwater batterij met dynamische tarieven

  Vaillant aroSTOR in een woning

  Is een warmtepompboiler een goede keuze voor u? 

  • U heeft een zonne-stroominstallatie en wilt uw eigen verbruik verhogen
  • U heeft geen zonne-stroominstallatie, maar wilt toch op een eenvoudige en zeer efficiënte manier uw woning verduurzamen 
  • Uw woning heeft geen gasaansluiting
  • U wilt uw woning in waarde laten stijgen, door het positieve effect van de warmtepompboiler op uw energielabel
  • U heeft een dynamisch energiecontract en wilt uw warmtepompboiler als batterij inzetten

  Subsidie voor warmtepompboilers

  • Op dit moment kunt u €725,- subsidie krijgen bij aanschaf van uw warmtepompboiler. 
  • De terugverdientijd van de warmtepompboiler is minder dan een elektrische variant. 
  • Naast voordelen voor uw portemonnee heeft een warmtepompboiler grote voordelen voor het milieu. Met deze duurzame oplossing vermindert u uw CO2-uitstoot aanzienlijk.

   

  Voordelen van een warmtepompboiler

  • 9,2%
   Jaarlijks gasverbruik besparen
  • 9,2%
   Besparen op elektriciteitsverbruik
  • 9,2
   Subsidie op warmtepompboilers

  Weten wat bij u mogelijk is?

  Wij geven u eerlijk advies op maat