Ik wil advies

Overzicht montagematerialen voor zonnepanelen

Montagematerialen voor zonnepanelen

Schuine daken

Bij schuine daken gebruiken we bij voorkeur Schletter montagemateriaal om de zonnepanelen te installeren. Dit is robuust en geeft minimale belasting op de dakpannen.

dakhaak schletter

In de gevallen dat we geen Schletter kunnen monteren gebruikt de Zonnefabriek ClickFit. 


           Schletter montagemateriaal

 

 

Platte daken

Op platte daken maakt de Zonnefabriek gebruik van Esdec FlatFix. Dit montage systeem is ontwikkeld voor eenvoudige en snelle montage van zonnepanelen op platte of licht hellende daken. FlatFix kan op het dak worden bevestigd door middel van schroeven of gemakkelijk te plaatsen ballast. Bij het gebruik van ballast wordt gebruik gemaakt van aluminium profielen die in een uitsparing in de FlatFix beugel worden geklikt. 

FlatFix wordt standaard in drie hoeken geleverd, 15°, 20° en 30°. Door het unieke aërodynamische ontwerp is FlatFix bestand tegen windsnelheden tot 13BF met een minimaal aan ballast gewicht. De FlatFix beugels zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en RVS. Het FlatFix systeem kan worden gebruikt voor de montage van bijna alle types zonnepanelen.

flatfix plat dak zonnepanelen

Bij platte daken waar grote systemen op geïnstalleerd worden maar waar ballast een issue is, kiezen we voor Sunbeam.

Sunbeam montage

Bekabeling

Voor de bekabeling gebruikt de Zonnefabriek solarkabel van Eldra. Eldra heeft meer dan 10 jaar ervaring met kwaliteits-solarkabels. Alle kabels worden vervaardigd in Ittervoort, Nederland. Vertind koper, halogeenvrije materialen, UV- en Ozon resistente dubbele bemanteling en bestand tegen hoge en lage temperaturen zijn standaard kenmerken van Eldra's Solarkabels. En alle kabels worden vanzelfsprekend netjes gebundeld en weggewerkt.