Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Montagematerialen voor zonnepanelen

Ook een juiste montage is van belang voor een langdurig goed renderend systeem.

Schuine daken

dakhaak schletterBij schuine daken gebruiken we bij voorkeur Schletter montagemateriaal om de zonnepanelen te installeren. Dit is robuust en geeft minimale belasting op de dakpannen.


Schletter montagemateriaal

In de gevallen dat we geen Schletter kunnen monteren gebruikt de Zonnefabriek ClickFit

Platte daken

Op platte daken maakt de Zonnefabriek gebruik van Esdec FlatFix. Dit montage systeem is ontwikkeld voor eenvoudige en snelle montage van zonnepanelen op platte of licht hellende daken. FlatFix kan op het dak worden bevestigd door middel van schroeven of gemakkelijk te plaatsen ballast. Bij het gebruik van ballast wordt gebruik gemaakt van aluminium profielen die in een uitsparing in de FlatFix beugel worden geklikt. 

flatfix plat dak zonnepanelen

FlatFix wordt standaard in drie hoeken geleverd, 15°, 20° en 30°. Door het unieke aërodynamische ontwerp is FlatFix bestand tegen windsnelheden tot 13BF met een minimaal aan ballast gewicht. De FlatFix beugels zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en RVS. Het FlatFix systeem kan worden gebruikt voor de montage van bijna alle types zonnepanelen.

Bij platte daken waar grote systemen op geïnstalleerd worden maar waar ballast een issue is, kiezen we voor Sunbeam.

Sunbeam montage

Lees alles wat u moet weten over zonnepanelen in onze Zonnepanelen Gids. In deze gids vindt u antwoord op vragen als: Wat is het verschil tussen typen zonnepanelen, wat is het verschil tussen typen omvormers, hoe krijg ik inzicht in de opbrengst en kosten van zonnepanelen en wat is salderen?  Download nu uw gids

Bekabeling

Voor de bekabeling gebruikt de Zonnefabriek solarkabel van Eldra. Eldra heeft meer dan 10 jaar ervaring met kwaliteits-solarkabels. Alle kabels worden vervaardigd in Ittervoort, Nederland. Vertind koper, halogeenvrije materialen, UV- en Ozon resistente dubbele bemanteling en bestand tegen hoge en lage temperaturen zijn standaard kenmerken van Eldra's Solarkabels. En alle kabels worden vanzelfsprekend netjes gebundeld en weggewerkt.

SunPower Actie - Ontvang uw eerste zonnepaneel gratis (t.w.v. ten minste €440)

Kies voor een SunPower systeem en ontvang uw eerste zonnepaneel gratis (t.w.v. ten minste € 440, afhankelijk van type paneel). Dit aanbod is inclusief gratis rendementsberekening, dakanalyse en schaduwanalyse. Daarnaast kunt u rekenen op 25 jaar vermogen- en productgarantie, een gemiddelde besparing van € 614 op uw energie kosten en constante online monitoring van uw zonne-energiesysteem. Wees er snel bij, Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Bekijk actie