Ik wil advies
Storing melden

Onderhoudscontract zonnepanelen en Scope12

Het onderhoudscontract van Zonnefabriek met of zonder Scope12 inspectie

Onderhoudscontract en Scope12

Wij staan ook na de installatie voor u klaar
Bij Zonnefabriek staat service hoog in het vaandel. Onze continue keuze voor kwaliteit betreft ook de wijze waarop wij service voor uw zonnepanelen verlenen. Om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen installatie optimaal presteert komt Zonnefabriek nu met een onderhoudscontract voor grote PV systemen.
Het allerbeste onderhoud van uw zonnepanelen

Om de kwaliteit van uw PV systeem te waarborgen en ervoor te zorgen dat deze optimaal presteert, kunt u er als Zonnefabriek klant voor kiezen om een service & onderhoudscontract af te sluiten. Hiermee heeft u recht op:

  • Dagelijkse monitoring
  • Een jaarlijkse rapportage
  • Service bij storing
  • Scope 12 inspectie

Op deze pagina leggen we uit wat het precies inhoudt en welke opties we bieden. 

Diensten onderhoudscontract zonnepanelen

Dagelijkse monitoring

De PV installatie wordt aangesloten op het internet en op afstand gemonitord door Zonnefabriek. Wanneer de monitoring van het systeem laat zien dat de installatie niet naar behoren functioneert, nemen wij contact op met een door u aangewezen contactpersoon. Samen zoeken we naar een oplossing en wordt het probleem zo mogelijk op afstand, maar anders ter plaatse verholpen. Binnen de productgarantie worden defecte onderdelen kosteloos vervangen.

Jaarlijkse rapportage

Zonnefabriek maakt ieder jaar een rapport op waarin een verslag van de opbrengst van de PV installatie wordt weergegeven.

Storingsservice

Gedurende de looptijd van het Servicecontract kan in geval van een storing contact worden opgenomen met de storingsservice van Zonnefabriek (+31206766614).

Scope 12 Inspectie

Indien gewenst zal Zonnefabriek drie of vijfjaarlijks een Scope 12 inspectie uitvoeren zodat uw installatie aan eventuele eisen van uw verzekeraar voldoet. Deze inspectie bestaat uit zowel een visuele inspectie (inspectie op breuk van kabels en panelen, nazien op corrosie, vervuiling van panelen, loszittende kabels en bevestigingsmiddelen, verschuivingen van PV installatie en nazien van rubbers en afdichtingen) als een functionele inspectie (uitlezen van omvormer, string spanning check en opbrengstanalyse). Een Scope12 inspectie kan op aanvraag ook los van het onderhoudscontract worden aangeschaft. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

 

 

 

Pakketten, kosten en duur

Onderhoudscontract
Onderhoudscontract + vijfjaarlijkse Scope12 inspectie
Onderhoudscontract + driejaarlijkse Scope12 inspectie
€ 475
€ 675
€ 850
Dagelijkse monitoring
x
x
x
Jaarlijkse rapportage
x
x
x
Storingsservice
x
x
x
Scope 12 inspectie (vijfjaarlijks)
x
Scope 12 inspectie (driejaarlijks)
x

De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van drie of vijf jaar. Na deze periode wordt de overeenkomst automatisch verlengd met de gekozen termijn, tenzij één van de partijen het contract uiterlijk twee maanden voor het einde van de lopende periode opzegt. Een Scope12 inspectie kan ook los van het onderhoudscontract worden uitgevoerd. Neem contact met ons op voor een offerte. 

Veelgestelde vragen over Scope12

Wat is Scope12?

Er is door stichting SCIOS in samenwerking met het verbond van verzekeraars een nieuwe certificering van een zonnestroomsysteem gecreëerd, ‘Scope12’. Dit is een universele methode om PV-installaties te inspecteren en daarmee ook te certificeren. Zo wordt de kwaliteit en de veiligheid van PV-installaties gewaarborgd.

Wat houdt de inspectie precies in?

Een uitgebreide inspectie van uw zonnestroomsysteem, controle van de gehele elektrotechnische installatie, controle van de brandveiligheid van de installatie, beoordeling van de opleverdocumentatie.

Waarom Scope12?

Installaties die volgens Scope12 zijn geïnspecteerd worden opgenomen in een database die voor de verzekeraars toegankelijk is. Verzekeringsmaatschappijen gaan in de nabije toekomst steeds vaker een Scope12 certificering eisen, voornamelijk voor installaties met meer dan 50 panelen.

Wat zijn de voordelen?

U hebt de garantie dat uw installatie technisch veilig is en verzekeringstechnisch in orde. U bent verzekerd van een optimaal functionerend systeem.

Waarom Zonnefabriek voor uw Scope12 inspectie?

Zonnefabriek is SCIOS gecertificeerd om PV-installaties te inspecteren en certificeren. Naast het uitvoeren van inspecties heeft Zonnefabriek zelf jarenlange ervaring met het installeren van zonnepanelen waarbij de focus ligt op veiligheid en kwaliteit.