Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Toestellen om het verbruik en de opslag van zonnestroom te regelen

De stroom van zonnepanelen wordt vaak opgewekt op andere tijden dan waarop deze wordt verbruikt. Om productie en verbruik beter op elkaar af te stemmen, kan een sturingssysteem de verbruikers en de batterijen aansturen.

Zonnestroom slim gebruiken door de vaatwasser aan te zetten wanneer de zon schijnt, of door de batterijen overdag te vullen en 's nachts weer te ontladen, het kan! Met innovatieve producten zoals de Sunny Home Manager van SMA wordt een gewoon huis een smart home.

De Sunny Home Manager is een toestel dat communiceert met uw SMA omvormer, met het internet (voor de weersverwachting), met uw verbruikstoestellen en eventuele batterijen en tegelijk de afname en teruglevering van stroom meet, en daardoor een compleet beeld heeft van wanneer het optimale moment is om bijvoorbeeld de vaatwasser te laten draaien. De Sunny Home Manager is compatibel met alle huidige en vroegere SMA omvormers, en kan verbruikstoestellen aansturen via draadloos gestuurde stopcontacten of rechtstreeks via hun internet aansluiting als het zogenaamde 'smart' toestellen betreft.

Klik hier voor de datasheet van de Sunny Home Manager van SMA, en hier voor de elektriciteitsmeter van SolarEdge.

smart home diagram

 

SunPower Actie - Ontvang uw eerste zonnepaneel gratis (t.w.v. ten minste €440)

Kies voor een SunPower zonne-energiesysteem en ontvang uw eerste zonnepaneel gratis (t.w.v. ten minste € 440, afhankelijk van type paneel). Dit aanbod is inclusief gratis rendementsberekening, dakanalyse en schaduwanalyse. Daarnaast kunt u rekenen op 25 jaar vermogen- en productgarantie, een gemiddelde besparing van € 614 op uw energie kosten en constante online monitoring van uw zonne-energiesysteem. Wees er snel bij, Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Bekijk actie