Slimme sturing

Slimme sturing

Toestellen om het verbruik en de opslag van zonnestroom te regelen

Slimme sturing

Het eigenverbruik verhogen

Met slimme apparaten die door een 'energie manager' worden aangestuurd
De stroom van zonnepanelen wordt vaak opgewekt op andere tijden dan waarop deze wordt verbruikt. Om productie en verbruik beter op elkaar af te stemmen, kan een sturingssysteem de verbruikers en de batterijen aansturen.

Zonnestroom slim gebruiken door de vaatwasser aan te zetten wanneer de zon schijnt, of door de batterijen overdag te vullen en 's nachts weer te ontladen, het kan! Met innovatieve producten zoals de Sunny Home Manager van SMA wordt een gewoon huis een smart home.

sunny home managerDe Sunny Home Manager is een toestel dat communiceert met uw SMA omvormer, met het internet (voor de weersverwachting), met uw verbruikstoestellen en eventuele batterijen en tegelijk de afname en teruglevering van stroom meet, en daardoor een compleet beeld heeft van wanneer het optimale moment is om bijvoorbeeld de vaatwasser te laten draaien. De Sunny Home Manager is compatibel met alle huidige en vroegere SMA omvormers (mits ze via SpeedWire kunnen communiceren), en kan verbruikstoestellen aansturen via draadloos gestuurde stopcontacten of rechtstreeks via hun internet aansluiting als het zogenaamde 'smart' toestellen betreft.

Klik hier voor de datasheet van de Sunny Home Manager van SMA, en hier voor de elektriciteitsmeter van SolarEdge.