Ik wil advies
Storing melden

Welke montagesystemen zijn er voor verschillende soorten daken?

Welke montagesystemen gebruikt de Zonnefabriek voor wat voor soort dak?

Welke montagesystemen zijn er voor verschillende soorten daken?

Welke montagesystemen voor welke daken?

De Zonnefabriek heeft verschillende montagesystemen voor platte en schuine daken. Wanneer de montage niet juist wordt uitgevoerd kan dit schade toebrengen aan het zonnepaneel en het dak en kan het rendement hieronder lijden. Daarom is het belangrijk de montage foutloos uit te voeren.

Welke montagesystemen worden gebruikt voor een plat dak?

Flatfix montagesysteem

Op platte daken maakt de Zonnefabriek gebruik van Esdec FlatFix, Schletter of SunBeam. Deze montagesystemen zijn ontwikkeld voor eenvoudige en snelle montage van zonnepanelen op platte of licht hellende daken. De montagesystemen worden met ballast verzwaard.

FlatFix wordt standaard in drie hoeken geleverd, 15°, 20° en 30°. Door het unieke aërodynamische ontwerp is FlatFix bestand tegen windsnelheden tot 13BF met een minimaal aan ballast gewicht. De FlatFix beugels zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en RVS. Het FlatFix systeem kan worden gebruikt voor de montage van bijna alle types zonnepanelen.

Bij platte daken waar grotere systemen op geïnstalleerd worden, kiezen we vaak voor Sunbeam (hellingshoek 12°). SunBeam heeft als voordeel dat grote systemen aan elkaar worden bevestigd en daardoor minder ballast nodig hebben om goed op hun plaats te blijven.

Welke montagesystemen worden gebruikt voor een schuin dak?

schletter montagesysteem

Bij schuine daken gebruiken we bij voorkeur Schletter-montagemateriaal om de zonnepanelen te installeren. Dit systeem is zeer robuust en geeft minimale belasting op de dakpannen. Op deze manier is de kans op schade aan het dak en zonnepaneel heel klein. In sommige gevallen is het niet mogelijk om het Schletter montagesysteem te gebruiken, in deze gevallen word het montagesysteem ClickFit gebruikt. Het voordeel van deze montagesystemen is dat ze in bijna alle gevallen gebruikt kunnen worden. 

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen