Ik wil advies
Storing melden

Is mijn opbrengst wel in orde?

Hoe kunt u controleren of de opbrengst van de zonnepanelen voldoende is en wat kunnen oorzaken zijn voor een achterblijvende opbrengst?

Is mijn opbrengst wel in orde?

Is zonnepanelen opbrengst in orde?

Twijfelt u of de opbrengst van uw zonnepanelen wel in orde is?

Allereerst: Kijk wat uw opbrengst precies is. Let op: Hiervoor moet u niet op uw jaarafrekening van het energiebedrijf kijken, maar op de gegevens die uit de omvormer(s) komen. De hoeveelheid teruggeleverd energie is namelijk altijd een stuk lager dan de hoeveelheid energie die door de zonnepanelen is geproduceerd.

Vervolgens: Kijk of de opbrengst overeen komt met wat op uw offerte stond. In de offerte die u van Zonnefabriek heeft gekregen, staat een geschatte jaaropbrengst vermeld. Hiermee heeft u een referentiewaarde voor wat de opbrengst ongeveer zou moeten zijn.

Valt de opbrengst tegen of ziet u een sterke afname over de jaren? Kijk dan hier voor mogelijke redenen en wat we daaraan kunnen doen.

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen