Powerline Adapters resetten

Powerline Adapters resetten

Hoe Powerline adapters resetten

Powerline Adapters resetten

Hoe Powerline adapters resetten

Een reset uitvoeren van de Powerline Adapters

Powerline Adapters verzorgen een dataverbinding via het elektriciteitsnet. U hebt er altijd minstens twee in huis: Eén is via een netwerkkabel verbonden met de omvormer, en de ander is via een netwerkkabel verbonden met uw router. De data van de omvormer gaan via de ene Powerline Adapter naar de elektriciteitsleiding in huis, en worden via de andere Powerline Adapter er weer vanaf gehaald en aan de router doorgegeven. 

powerline adapters

Soms kunnen de Powerline Adapters de verbinding verliezen. Vaak volstaat dan een eenvoudige 'reset' om de verbinding te herstellen.

U voert een 'reset' uit door de Powerline Adapter uit het stopcontact te halen. Alle groene LED lampjes vallen dan uit. Haal vervolgens de netwerkkabel ook uit de Powerline Adapter, en klik deze er na een paar seconden weer goed in. Steek de Powerline Adapter nu terug in het stopcontact. Voer deze procedure met beide Powerline Adapters uit.

Uiteindelijk moeten op beide Powerline Adapters alle groene LED lampjes weer gaan branden. Als dat zo is, dan komt vaak de communicatie met de portaalserver weer vanzelf op gang.