Powerline Adapters resetten

Powerline Adapters resetten

Door Powerline Adapters een 'reset' te geven kan een storing in de communicatie over internet weer eenvoudig worden opgelost

Powerline Adapters resetten

Powerline Adapters resetten

Een reset uitvoeren van de Powerline Adapters

Powerline Adapters verzorgen een dataverbinding via het elektriciteitsnet. U hebt er altijd minstens twee in huis: Eén is via een netwerkkabel verbonden met de omvormer, en de ander is via een netwerkkabel verbonden met uw router. De data van de omvormer gaan via de ene Powerline Adapter naar de elektriciteitsleiding in huis, en worden via de andere Powerline Adapter er weer vanaf gehaald en aan de router doorgegeven. 

powerline adapters

Soms kunnen de Powerline Adapters de verbinding verliezen. Vaak volstaat dan een eenvoudige 'reset' om de verbinding te herstellen.

U voert een 'reset' uit door de Powerline Adapter uit het stopcontact te halen. Alle groene LED lampjes vallen dan uit. Haal vervolgens de netwerkkabel ook uit de Powerline Adapter, en klik deze er na een paar seconden weer goed in. Steek de Powerline Adapter nu terug in het stopcontact. Voer deze procedure met beide Powerline Adapters uit.

Let op: Powerline Adapters werken het best als ze rechtstreeks in het stopcontact zitten, en niet in een verdeeldoos met een verlengsnoer! Let ook op dat u in huis niet Powerline Adapters van verschillende merken gebruikt (bijvoorbeeld TP-Link naast Devolo): dat verhoogt de kans op problemen!

Uiteindelijk moeten op beide Powerline Adapters alle groene LED lampjes weer gaan branden. Als dat zo is, dan komt vaak de communicatie met de portaalserver weer vanzelf op gang. 

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen