Salderen nu nog tot 2021?

Salderen nu nog tot 2021?

Salderen nu nog tot 2021?

Salderen nu nog tot 2021?

Salderen nu nog tot 2021?

Dat de salderingsregeling gaat veranderen, is inmiddels bekend. Het kabinet was van plan om in 2020 met een alternatief te komen, maar het lijkt nu dat dat is uitgesteld tot 2021.

Hessel van den Berg
09 september 2018

Een paar maanden geleden kondigde minster Wiebes aan dat de salderingsregeling in 2020 op de schop zou gaan; er zou een terugleversubsidie voor in de plaats komen. De minister zou in de zomer met een gedetailleerd plan komen, maar dat is tot nog toe niet gelukt.

minister Wiebes

Daarom heeft de minister nu naar aanleiding van kamervragen aangegeven dat 2020 als streefdatum waarschijnlijk niet meer wordt gehaald; het ziet er dus naar uit dat de salderingsregeling pas in 2021 zal worden vervangen. Hoewel de minister had gezegd dat hij ervoor wilde zorgen dat met de nieuwe regeling de terugverdientijd voor zonnepanelen niet langer zou worden dan nu, is het toch fijn dat de huidige regeling nog even doorgaat: Salderen is simpel en voordelig voor eigenaars van zonnestroom systemen.

opbrengst en teruglevering stroom

 

Op zijn klompen

Het was tijdens het Algemeen Overleg Klimaat en Energie dat de minister zei: “Bij het voorbereiden van die terugleversubsidie begin ik er in alle eerlijkheid een hard hoofd in te krijgen dat 2020 haalbaar is. Ik heb daar grote zorgen over en begin steeds meer te denken dat we de bestaande salderingsregeling nog een jaar lang moeten doorzetten. Dat betekent dat er onder dezelfde voorwaarden door dezelfde mensen en door nieuwe toetreders een jaar langer gebruikgemaakt kan blijven worden van deze regeling.” Het formele besluit tot verlengen is weliswaar hiermee nog niet genomen, maar het ziet er wel sterk naar uit dat het zal gebeuren. Minister Wiebes zegt dat hij “op zijn klompen aanvoelt” dat dat eraan zit te komen.

Laat het een aansporing zijn voor iedereen die nog geen zonnepanelen heeft, om juist nú te investeren. Met nog in ieder geval een paar jaar salderen, gevolgd door een soepele overgang naar een systeem met terugleversubsidie, is een zonnestroom systeem op dit moment rendabeler dan ooit! 

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2020-06-29
Om de stroom van je zonnepanelen zoveel mogelijk te gebruiken, hoef je niet meteen heel moeilijk te doen. Onze monteur Jorrit laat zien dat je met een simpele keukenboiler al een heel eind kan komen.

lees meer ›
2020-03-31
Er is weer wat meer duidelijkheid gekomen over de afbouw van de salderingsregeling: Belangrijk voor wie zonnepanelen bezit of overweegt aan te schaffen. Daarom houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws.

lees meer ›
2020-03-27
De beurs stort in, de beurs krabbelt weer op.. In deze woelige tijden is het niet gemakkelijk om te bepalen waar je geld het beste aan kan worden besteed. En met de record lage rente is het ook niet handig om het op de bank te laten staan. Zou investeren in zonnepanelen dan wel een goed idee zijn?

lees meer ›