Zonnepanelen in Zutphen
  • Zonnepanelen in Zutphen

Zonnepanelen in Zutphen

Zutphen is in 2025 een toekomstbestendige gemeente met een vitale samenleving doordat inwoners, ondernemers en bezoekers duurzaam omgaan met de (leef)omgeving. Door het nieuwe wonen, werken en winkelen op passende wijze een plek te geven, te verbinden en te verbeteren, wordt gewerkt aan een duurzaam DNA. Zo min mogelijk energie verbruiken en de energie die nodig is waar mogelijk opwekken met windmolens binnen de gemeentegrenzen en zonnepanelen in Zutphen, dat is de bijdrage van de stad aan een beter klimaat.

ZutphenEnergie: natuurlijk van dichtbij

Bedrijven, instellingen en woningen zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van het totale energieverbruik. De gemeente richt zich in haar beleidsplan dan ook voornamelijk op deze doelgroepen. Onder meer door het stimuleren van duurzaam opwekken van energie met behulp van wind en zon, wil de gemeente het predicaat energieneutraal behalen. Niet elk dak is geschikt voor zonnepanelen in Zutphen, daarom biedt de gemeente bewuste inwoners en ondernemers de kans deel te nemen aan de zonne-coöperatie ZutphenEnergie. Schrijf u in om mede-eigenaar van een zonnepark of zonnedak in de gemeente te worden. Samen met uw medebewoners draagt u bij aan een energieneutrale stad en een ‘gezonde’ toekomst! Ook Zonnefabriek heeft al behoorlijk wat installaties in Zutphen geinstalleerd.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Financiële regeling voor zonnepanelen in Zutphen

Investeert u als woningeigenaar liever in het verduurzamen van uw eigen woning? Voor verschillende energiebesparende maatregelen zijn landelijke subsidies beschikbaar. Energiesubsidiewijzer biedt een overzicht van het actuele aanbod. Binnen enkele stappen weet u of u in aanmerking komt voor subsidie voor zonnepanelen in Zutphen of andere vormen van verduurzaming. Klop voor meer informatie en tips op het gebied van duurzaam en comfortabel wonen aan bij het Regionaal Energieloket.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die uw dak biedt voor het plaatsen van zonnepanelen? Maak dan een afspraak met één van de specialisten van Zonnefabriek. Wij komen graag bij u langs om uw wensen in kaart te brengen en het ontwerpen van het optimale zonnesysteem voor maximaal rendement. Bent u benieuwd naar uw jaarlijkse besparing? Via onze website krijgt u eenvoudig inzicht in de opbrengst van uw zonnesysteem. Vraag een gratis offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Zutphen.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!