Zonnepanelen Zoetermeer
  • Zonnepanelen Zoetermeer

Zonnepanelen Zoetermeer

Al in 2007 maakte de gemeente Zoetermeer gericht werk van duurzaamheid binnen de gemeentegrenzen. In het programma Duurzaam Zoetermeer werden ambities opgenomen voor de komende decennia met betrekking tot het klimaat- en energiebeleid, een gezond leefmilieu, het duurzaam inkopen en het duurzaam opwekken van energie. De afgelopen jaren stonden onder meer in het teken van het verduurzamen van woningen uit de 60er en 70er jaren, het stimuleren van duurzame mobiliteit en het vergroten van het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen in Zoetermeer.

Duurzaam & groen Zoetermeer

In navolging van het duurzaamheidsbeleid stelde de gemeente onlangs het programma Duurzaam & Groen Zoetermeer vast. Met dit programma gaat de gemeente de uitdagingen die klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit bieden aan. Voor een duurzame en groene stad worden afspraken gemaakt om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen, worden bestaande woningen en nieuwbouw verder verduurzaamd en biedt de gemeente de mogelijkheid collectief zonnepanelen in Zoetermeer in te kopen.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Zoetermeer

Het energiezuiniger maken van uw eigen woning loont. Investeer bijvoorbeeld in dak-, muur- en vloerisolatie, HR++-glas of zonnepanelen in Zoetermeer en bespaar zo op uw energiekosten. Het platform ‘Zoetermeer plezier met energie besparen’ biedt geïnteresseerden persoonlijke bespaartips en meer informatie over zelf energie opwekken. Voor verschillende energiebesparende maatregelen is subsidie beschikbaar. Via het Nationaal Energiebespaarfonds kunt u tegen een aantrekkelijk rentetarief een lening van maximaal € 25.000,- afsluiten. De besparing die uw zonnedak u oplevert, is veel gevallen voldoende om de maandelijkse betaling te dekken.

    Energie opwekken ook zónder subsidie interessant

    Ook zonder subsidie betalen isoleren en het zelf opwekken van duurzame energie zich uit. Niet alleen verlaagt u de hoogte van uw energierekening, uw vergroot bovendien uw wooncomfort. Denkt u na over de aanschaf van zonnepanelen? Maak dan een afspraak met een van de specialisten van Zonnefabriek voor een advies op maat. We helpen u graag bij het in kaart brengen van de beste manier om maximaal rendement en een optimale besparing te behalen. Nieuwsgierig? Bereken eenvoudig uw jaarlijkse besparing en vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Zoetermeer.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!