Zonnepanelen in Zoetermeer: bespaar met plezier

 • Gedegen advies
 • Beste producten
 • Vakkundige installatie
 • Hoogste opbrengst

Bereken opbrengst

meter meter

Zonnepanelen Zoetermeer

Al in 2007 maakte de gemeente Zoetermeer gericht werk van duurzaamheid binnen de gemeentegrenzen. In het programma Duurzaam Zoetermeer werden ambities opgenomen voor de komende decennia met betrekking tot het klimaat- en energiebeleid, een gezond leefmilieu, het duurzaam inkopen en het duurzaam opwekken van energie. De afgelopen jaren stonden onder meer in het teken van het verduurzamen van woningen uit de 60er en 70er jaren, het stimuleren van duurzame mobiliteit en het vergroten van het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen in Zoetermeer.

Duurzaam & groen Zoetermeer

In navolging van het duurzaamheidsbeleid stelde de gemeente onlangs het programma Duurzaam & Groen Zoetermeer vast. Met dit programma gaat de gemeente de uitdagingen die klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit bieden aan. Voor een duurzame en groene stad worden afspraken gemaakt om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen, worden bestaande woningen en nieuwbouw verder verduurzaamd en biedt de gemeente de mogelijkheid collectief zonnepanelen in Zoetermeer in te kopen.

Vraag offerte aan

 

 

8,7

Zonnepanelen in Zoetermeer

Uw voorgangers uit Zoetermeer beoordelen Zonnefabriek met het cijfer 8,7. Lees hier wat hun ervaringen met Zonnefabriek waren.
8,8

Fa

07-05-2019 om 19:40
Zoetermeer

Fijn contact, aardige en beleefde monteurs en goede installatie. Alles verliep vlot en zoals afgesproken. Panelen zijn wel prijzig maar zijn van topkwaliteit en dat betaalt zich later terug.

10,0

J. Cristini

10-04-2019 om 18:30
Zoetermeer

Vooral goed, snel en professioneel uitvoering van de werkzaamheden. Zeer gemotiveerde en goed voorbereidde medewerkers.

8,2

Jamal

14-02-2019 om 20:16
Zoetermeer

Niet de goedkoopste maar wel het meest duidelijk en kennisrijk in advies fase. Langskomen vind ik ook belangrijk en dat doen niet alle aanbieders. Ik raad iedere aanbieder af die niet de moeite neemt om echt naar jouw situatie te kijken. Dit zegt iets over de manier van werken en is niet in jouw voordeel. Sneeuw op de dag van plaatsing maar desondanks het dak op gegaan en zoveel mogelijk afgemaakt. Een week later de rest afgemaakt ondanks wederom sneeuw. Electricien was naar mijn mening te gehaast en was extern (ingehuurd door zonnefabriek). Ik had vooraf info ingewonnen bij mijn “familie” electricien en dat zorgde voor een betere oplossing om de groep aan te maken en hiervan moest ik hun electricien overtuigen. Mijn advies is dan ook bekijk vooraf hoe je de installatie wilt en waar (zowel de aanleg bekabeling van de groep als de omvormer). Op het moment dat ze komen plaatsen is daar eigenlijk geen rust / tijd voor om dat goed te bepalen. Daarnaast had de electricien de afwerking van de bekabeling niet uitgevoerd. Tijdens de opleveringsinspectie werd dit door mij opgemerkt en is dit door een medewerker van de Zonnefabriek alsnog afgewerkt maar niet netjes in een buis omdat dit niet meer mogelijk was (bekabeling was al aangesloten). Zonde en een minpuntje vandaar een 7 voor installatie. Tijdens plaatsen ruim 5 dakpannen gesneuveld. Zorg dus voor reserve pannen. Monitoring per paneel zou mogelijk zijn maar geen uitleg gekregen hoe. Na wat googlen lijkt hiervoor een apart (kostbaar) apparaat nodig te zijn. Dit is dan (als dat daadwerkelijk zo blijkt te zijn) niet duidelijk uitgelegd tijdens het adviesgesprek. Je kunt zien wat de pannelen gezamenlijk opwekken maar niet per paneel en dus ook niet zien of alle panelen werken. Installatie werkt op het moment prima en ik ben verder wel tevreden met de service van Zonnefabriek en de keuze voor sunpower. Zonnepanelen van de buren wekken vergelijkbaar aantal kw op maar zij hebben 15 pannelen en wij 12. Advies van Zonnefabriek was om geen slimme meter te nemen. Als je nog de oude analoge electriciteitsmeter hebt probeer deze dan te houden. Weigeren bij eventuele vervanging door netbeheerder is mogelijk (zolang het niet wegens een defect is).

8,7

Carla van Ruitenburg

14-07-2018 om 21:14
Zoetermeer

Niet de goedkoopste, we hadden elders inderdaad minder geld uitgegeven. Maar ik vond dat jullie daar eerlijk over waren, met uitleg waarom. Vandaar dat wij jullie als betrouwbaar vonden overkomen. Nu genieten van de panelen

9,0

Richard Backx

09-04-2018 om 12:08
Zoetermeer

Zeer duidelijke en concrete uitleg, goede producten met een gedegen onderbouwing. Levering was vlot, installatie ging goed. Afwerking van installatie (gaten boren, plaatsing van bedrading) helaas niet mooi. Geen drama maar beïnvloedt wel de totaalbeoordeling.

8,0

Richard

11-07-2017 om 10:24
Zoetermeer

Efficient, duidelijk en werken zorgvuldig. Kort na het tekenen van de offerte een belletje om de montage te plannen. De installatie is keurig opgehangen en werkt goed.

8,2

Freek

21-05-2016 om 22:09
Zoetermeer

Ik heb nu al meerdere jaren veel plezier van de zonnepanelen. Het aanbod en de levering waren snel en correct, de installatie ging naar tevredenheid.

8,7

Mark

05-05-2019 om 21:38
Zoetermeer

Goede communicatie tijdens de offerte en tot aan de installaties. Leuk om te zien dat de installateurs plezier in hun werk hadden en goed samenwerkten.

8,8

Mevrouw Haring

04-04-2019 om 11:27
Zoetermeer

Wij zijn bijzonder tevreden over het totale traject met Zonnefabriek. Altijd was er duidelijke en vriendelijke communicatie met zowel de adviseur aan huis, (technische) klantenservice en de ingehuurde installateurs. Het geeft een betrouwbaar gevoel dat Zonnefabriek expliciet voor een klein aanbod kiest van hoge kwaliteit. De enige twee verbeterpunten zijn wat ons betreft: een kortere levertijd (dit was een maand langer dan eerder geschetst door de adviseur) en vóóraf precieze afstemming over het legplan ipv de twee opties die de installateurs meekregen zonder duidelijke toelichting.

9,0

M.Veen

01-02-2019 om 22:06
Zoetermeer

Zeer vriendelijk, prettige communicatie, netjes en snel geleverd en geinstalleerd, nette prijs.

Meer reviews

De voordelen van Zonnefabriek

 • Gedegen advies
 • Beste producten
 • Vakkundige installatie
 • Hoogste opbrengst

Onze Zonnepanelen in Zoetermeer

Een offerte aanvragen

 

 

Subsidie voor zonnepanelen in Zoetermeer

Het energiezuiniger maken van uw eigen woning loont. Investeer bijvoorbeeld in dak-, muur- en vloerisolatie, HR++-glas of zonnepanelen in Zoetermeer en bespaar zo op uw energiekosten. Het platform ‘Zoetermeer plezier met energie besparen’ biedt geïnteresseerden persoonlijke bespaartips en meer informatie over zelf energie opwekken. Voor verschillende energiebesparende maatregelen is subsidie beschikbaar. Via het Nationaal Energiebespaarfonds kunt u tegen een aantrekkelijk rentetarief een lening van maximaal € 25.000,- afsluiten. De besparing die uw zonnedak u oplevert, is veel gevallen voldoende om de maandelijkse betaling te dekken.

Ook uw opbrengst berekenen?

Vul onderstaand formulier in zie direct hoeveel voordeel u van zonnepanelen kan hebben!


1 Hoe groot is uw dak?

Geef de lengte en breedte van uw dak op, zodat wij een inschatting kunnen maken van het aantal panelen dat we op uw dak kunnen plaatsen.

Weet u niet hoe groot uw dak is? Neem contact met ons op om samen een inschatting te maken.

Help mij
 • meter
 • meter

2 Hoe schuin is uw dak?

De hellingshoek is van invloed op de opbrengst van uw zonnepanelen.


3 Wat is de oriëntatie van het dak?

De ligging van uw dak is belangrijk voor een goede inschatting van de opbrengst van uw panelen.

Weet u niet wat de ligging van uw dak is? Neem contact met ons op om samen een inschatting te maken.

Help mij

Uw toekomstige installatie

 • 0*
  * Deze inschatting is gebaseerd op de meest gebruikte paneelafmeting van 1 x 1,65. Er is in de berekening geen rekening gehouden met eventuele dakramen of objecten die schaduw geven.

  U weet nu hoeveel zonnepanelen er maximaal op uw dak geplaatst kunnen worden. Maar de hoeveelheid stroom die u met uw dak kunt opwekken is volledig afhankelijk van de keuzes die u maakt bij het ontwerp van uw systeem. U heeft de stroom van uw zonnepanelen nu nodig, maar ook in de toekomst. Hieronder vindt u twee uitgewerkte adviezen op basis van de door u ingevoerde gegevens.


 • Zonnefabriek A
 • 0 Watt
 • 10 jaar
 • 0,7%
 • 0 kWh
 • 0
 • 0
 • 0 ex. BTW
 • Zonnefabriek B
 • 0 Watt
 • 25 jaar
 • 0,25%
 • 0 kWh
 • 0
 • 0
 • 0 ex. BTW

  Energie opwekken ook zónder subsidie interessant

  Ook zonder subsidie betalen isoleren en het zelf opwekken van duurzame energie zich uit. Niet alleen verlaagt u de hoogte van uw energierekening, uw vergroot bovendien uw wooncomfort. Denkt u na over de aanschaf van zonnepanelen? Maak dan een afspraak met een van de specialisten van Zonnefabriek voor een advies op maat. We helpen u graag bij het in kaart brengen van de beste manier om maximaal rendement en een optimale besparing te behalen. Nieuwsgierig? Bereken eenvoudig uw jaarlijkse besparing en vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Zoetermeer.

  Vraag adviesgesprek aan