Zonnepanelen in Winterswijk
  • Zonnepanelen in Winterswijk

Zonnepanelen in Winterswijk

Als het om duurzaamheid gaat, loopt de Achterhoek voorop. ‘Niet lullen, maar poetsen’, die bekende slogan gaat zeker op voor Winterswijk. In 2030 wil de gemeente alleen nog honderd procent schone, veilige en gezonde energie gebruiken. In de Energievisie is dit ambitieuze actieplan samengevat tot de ‘energiemix’: energie besparen waar het kan, de kracht van de regio gebruiken en de energie die nodig is duurzaam opwekken met behulp van restwarmte, geothermie, biomassa en zonnepanelen in Winterswijk.

Eén gemeenschap, één doel

De gemeente stelt duidelijk: het realiseren van een energieneutrale woonomgeving is een verantwoording, die de gehele gemeenschap draagt. Bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties moeten zelf ook de handen uit de mouwen steken. Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over energiebesparing, verduurzaming en zonnepanelen in Winterswijk, heeft de gemeente zich aangesloten bij verduurSaam Energieloket. Hier kunt u terecht met al uw ‘groene’ vragen en vindt u inspirerende voorbeelden van succesvolle duurzame projecten in de Achterhoek.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Duurzaamheidslening zonnepanelen in Winterswijk

Bent u woningeigenaar en wilt u duurzame maatregelen in en om het huis treffen? Dan kunt u rekenen op de gemeente. Winterswijk biedt namelijk een duurzaamheidslening aan. Deze lening, van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-, is bedoeld voor bewuste huiseigenaren, die willen verduurzamen. Tegen gunstige voorwaarden en een laag rentepercentage, krijgt u de mogelijkheid zonnepanelen in Winterswijk aan te schaffen en zo zelf aan de slag te gaan met groene energie. De looptijd van de lening is tien tot vijftien jaar.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Of u nu wel of geen subsidie ontvangt voor de aanschaf van een zonne-systeem, het zelf duurzaam opwekken van energie loont altijd. U begint namelijk direct met besparen op uw maandelijkse energiekosten. Wilt u verzekerd zijn van een maximaal resultaat? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat. Een specialist van Zonnefabriek komt graag bij u langs om het optimale systeem voor uw woning te ontwerpen. Vooraf berekent u online eenvoudig uw jaarlijkse besparing en vraagt u kosteloos een offerte aan. Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Winterswijk.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!