Zonnepanelen in Wijk bij Duurstede
  • Zonnepanelen in Wijk bij Duurstede

Zonnepanelen in Wijk bij Duurstede

Milieu en duurzaamheid tellen voor inwoners van Wijk aan Zee. Daarom heeft de gemeente, in samenspraak met de gemeenschap, een duidelijke duurzaamheidsagenda opgesteld waarin deze thema’s uitgebreid behandeld worden. Met als doel een klimaatneutrale gemeente in 2030. Door de ambities en doelen nadrukkelijk in kaart te brengen en nauwlettend te volgen, wil de gemeente een voorbeeldfunctie vervullen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor elektrisch vervoer, maar ook door gemeentelijke gebouwen te voorzien van zonnepanelen in Wijk bij Duurstede. Klimaatneutraal op alle gebieden, is de grondhouding.

Het uitstippelen van een duurzame koers

Bij het samenstellen van het milieubeleidsplan hebben verschillende werkgroepen een aantal thema’s uitgewerkt. Met bruikbare actieplannen wordt de komende jaren door inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente gewerkt aan de omslag naar een duurzame gemeente. Acties zijn bijvoorbeeld het stimuleren van elektrisch vervoer en deelauto’s, het verkopen van meer Fairtrade-kleding en -textiel en het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen in Wijk bij Duurstede. Door jaarlijks de acties te evalueren, zorgen gemeente en andere partijen dat de duurzame koers recht op het doel af blijft gaan.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Een lening voor zonnepanelen in Wijk bij Duurstede

De gemeente verstrekt zelf geen subsidie voor de aanschaf van een zonne-systeem, wel kunt u via het Nationaal Energiebespaarfonds een aanvraag doen. Daarnaast biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland duurzaamheidsleningen voor ondernemers en (non-profit) instellingen. Via de website van Zonnekaart ontdekt u eenvoudig of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen in Wijk bij Duurstede.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een duurzame toekomst en tegelijkertijd besparen op uw energierekening met een zonne-systeem? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een advies op maat. Een specialist van Zonnefabriek ontwerpt op locatie de ideale opstelling voor het dak van uw woning, zodat u verzekerd bent van een maximale opbrengst. Nieuwsgierig? Bereken online uw jaarlijkse besparing en vraag direct een gratis offerte aan! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Wijk bij Duurstede.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!