Zonnepanelen Wierden
  • Zonnepanelen Wierden

Zonnepanelen Wierden

Wierden is een natuurrijke gemeente op de Twentse grens van stad en platteland met een ambitieuze duurzame doelstelling. In 2020 moet 20 procent van de energie die verbruikt opgewekt worden via duurzame bronnen. De gemeente voegt daad bij het woord en legde op bedrijventerrein Weuste-Noord een zonnepanelenpark aan en versoepelde het gemeentebeleid voor het plaatsen van een windmolens. Hierdoor hoopt de gemeente dat meer ideeën voor duurzame energieopwekking ontstaan, onder meer door het plaatsen van meer zonnepanelen in Wierden.

Eén loket voor al uw duurzaamheidsvragen


Om huiseigenaren en bewoners van de gemeente zo goed mogelijk te informeren en te enthousiasmeren is de Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter gelanceerd. Het platform biedt informatie over verduurzamen en het opwekken van groene energie voor particulieren en ondernemers. Deskundige wooncoaches komen kosteloos bij u langs voor een huisbezoek en het in kaart brengen van de mogelijkheden. Heeft u vragen over het isoleren van uw woning of het plaatsen van zonnepanelen in Wierden? Dan kunt u ook elke woensdag terecht bij het Energieloket in de hal van het gemeentehuis.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Wierden

Investeren in duurzaamheid, bijvoorbeeld middels zonnepanelen in Wierden, loont. Voor verschillende energiebesparende maatregelen zijn subsidies beschikbaar of is het mogelijk een lening af te sluiten. Inwoners van de gemeente Overijssel kunnen onder meer een Energiebespaarlening aanvragen, waarbij u rentekorting ontvangt. Huiseigenaren in de nieuwbouwwijk Zenderink kunnen bij het maken van bouwplannen rekening houden met een duurzame woning. Om duurzaamheid te stimuleren en ondersteunen biedt de gemeente een subsidieregeling aan voor deze wijk. Kies voor duurzaam en geniet van nog meer wooncomfort!

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die uw dak biedt voor het plaatsen van zonnepanelen? Maak dan een afspraak met één van de specialisten van Zonnefabriek. Wij komen graag bij u langs om uw wensen in kaart te brengen en het ontwerpen van het optimale zonnesysteem voor maximaal rendement. Bent u benieuwd naar uw jaarlijkse besparing? Via onze website krijgt u eenvoudig inzicht in de opbrengst van uw zonnesysteem. Vraag een gratis offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Wierden.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!