Zonnepanelen in Weert
  • Zonnepanelen in Weert

Zonnepanelen in Weert

Duurzaamheid is een verantwoordelijkheid, die we met z’n allen dragen. Daarom zet de gemeente Weert voor het behalen van de milieu-ambities in op een breed gedragen samenwerking. De gemeente, burgers en bedrijven werken in de Limburgse gemeente samen aan een duurzame leef-, woon- en werkomgeving. Nu, maar vooral voor toekomstige generaties. Daarin speelt de energietransitie een belangrijke rol. Om een energieneutrale gemeente te worden en hernieuwbare energie op te wekken wordt dan ook vol ingezet op windenergie en het plaatsen van zonnepanelen in Weert.

(H)eerlijk Weert maakt het verschil

De afgelopen jaren heeft Weert veel vooruitgang geboekt op het gebied van duurzaamheid, onder meer door energiezuinig bouwen, energiebesparing, klimaatbeleid en de integratie van duurzame technieken binnen de gemeentelijke processen. Niet alleen de gemeente, ook inwoners en bedrijven vinden duurzaamheid belangrijk. Dat blijkt onder meer uit het ontstaan van de lokale energiecoöperatie WeertEnergie. Deze vereniging, gevormd door inwoners van de regio, zet zich in voor iedereen die samen betaalbare, eigen en duurzame energie wil realiseren met behulp van windmolens en zonnepanelen in Weert. Bent u benieuwd naar de duurzame initiatieven in Weert? (H)eerlijk Weert! laat zien hoe in Limburg het verschil wordt gemaakt.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Duurzaamheidslening voor zonnepanelen in Weert

Om de aanschaf van een eigen zonne-systeem te stimuleren, stelt de gemeente een duurzaamheidslening beschikbaar. Deze lening, tegen een gunstig rentetarief, is bedoeld voor het treffen van energiebesparende maatregelen aan uw woning. Naast het plaatsen van zonnepanelen in Weert, kunt u de lening ook gebruiken voor voorzieningen zoals een warmtepomp en het isoleren van uw woning. U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 15.000,- lenen. Dit bedrag lost u over een termijn van vijftien jaar af. Neem voor meer informatie over verduurzamen contact op met het Energieloket van de gemeente.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Bijna elk dak is geschikt voor het opwekken van duurzame energie met een eigen zonne-systeem. Wilt u ook besparen op uw energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een beter klimaat? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een advies op maat met één van onze specialisten. Op locatie brengen we de mogelijkheden voor u in kaart. Nieuwsgierig? Bereken online eenvoudig uw jaarlijkse besparing en vraag direct een gratis offerte aan! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Weert.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!