Ik wil advies

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Op welke punten moet u zonnepanelen vergelijken om de beste te vinden?

Zonnepanelen vergelijken

Wat zijn de beste zonnepanelen?
Iedereen die zich verdiept in zonnepanelen, zal merken dat het niet eenvoudig is om zonnepanelen te vergelijken en te bepalen wat de beste zonnepanelen zijn: Er zijn zoveel aanbieders op de markt dat je er duizelig van wordt. Ook Zonnefabriek heeft een keuze moeten maken uit alle aanbieders om te komen tot de merken die wij zelf aan klanten aanbieden. Laten we eens op een rij zetten waar we op letten als we zonnepanelen vergelijken.
Zonnepanelen vergelijken, waar moet u op letten?

Zonnepanelen verschillen van elkaar in:

Dit zijn allemaal zaken om naar te kijken bij de zoektocht naar de beste zonnepanelen. We gaan hier in detail de belangrijkste punten van zonnepanelen met elkaar vergelijken.

Als best getest

Zonnepanelen met de beste prijs-kwaliteit verhouding komen als beste uit de zonnepanelen vergelijken test. Zonnefabriek heeft gekozen voor drie merken die elk in een eigen prijscategorie vallen.

De beste zonnepanelen zijn SunPower zonnepanelen omdat ze op alle factoren het hoogste scoren. Q.cells zonnepanelen zijn een goede tweede, omdat ze goedkoper zijn dan SunPower terwijl de kwaliteit nog steeds van hoog niveau is, en de fabrikant een betrouwbare partij is. Trina Solar tenslotte, is voor ons het aangewezen merk als de factor prijs iets zwaarder weegt: een scherp geprijsd paneel van een gedegen fabrikant.

Hieronder de uitslag van de test overzichtelijk weergegeven en vervolgens in detail beschreven.

Merk zonnepanelen
Kwaliteit
Vermogen en efficiency
Uiterlijk
Garantie-voorwaaden
Prijs
SunPower
***
***
***
***
$$$
Q.cells
**
**
***
**
$$
Trina
*
**
**
**
$

 

Zonnepanelen vergelijken: Kwaliteit

Als we proberen te bepalen wat kwalitatief het beste zonnepaneel is, kijken we naar drie verschillende zaken: verwachte levensduur, degradatie van een paneel en of het paneel bestand is tegen inslag.

Hoe lang gaat het paneel onder normale omstandigheden mee?

De verwachte levensduur van zonnepanelen kan uiteenlopen, maar ligt in het algemeen boven de twintig jaar. In de tabel op deze pagina ziet u van een aantal zonnepanelen de door de fabrikant verwachte levensduur. De fabrikanten van de beste zonnepanelen hebben zoveel vertrouwen in hun product dat ze een langere levensduur verwachten. De levensduur is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het vergelijken van zonnepanelen.

lees meer ›
Hoe sterk degradeert het paneel over zijn verwachte levensduur?

De degradatie van panelen wordt uitgedrukt in een percentage per jaar: Alle panelen kennen een afname van het vermogen, en meestal ligt deze afname in de orde grootte van tienden van procenten. De verschillen tussen panelen lijken klein, maar kunnen wel een groot effect hebben op de opbrengst over de gehele levensduur. Zonnefabriek houdt zelf in de gaten hoe het met de degradatie loopt. De beste zonnepanelen hebben de laagste degradatie.

lees meer ›
Hoe goed is het paneel bestand tegen inslag van hagel of ander objecten?

Zonnepanelen worden onderwerpen aan een zogenaamde ‘hagelschot-test’. Hierbij schiet een kanon een bol ijs op het paneel, dat de klap moet opvangen zonder dat het glas gaat barsten. Maar ook als het glas niet barst, kan er (onzichtbare) schade optreden aan de zonnecellen onder het glas. De beste zonnepanelen zijn uitgerust met extra harde zonnecellen die tegen flinke stoten bestand zijn.

 

 


Waarom Zonnefabriek?

Huisbezoek vooraf

Vóór elke installatie komen wij langs voor een dakanalyse en een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek.

Jarenlange ervaring

Als één van de meest ervaren aanbieders van zonnepanelen zijn wij sinds 2009 uitgegroeid tot zonnepanelen expert.

Ervaren installateurs

Zonnefabriek werkt uitsluitend met eigen installatieteams en een netwerk van gecertificeerde partners.

Eigen serviceafdeling

Wij hebben een eigen serviceafdeling die altijd voor u klaar staat om eventuele problemen op te lossen.

Huisbezoek vooraf

Vóór elke installatie komen wij langs voor een dakanalyse en een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek.

Jarenlange ervaring

Als één van de meest ervaren aanbieders van zonnepanelen zijn wij sinds 2009 uitgegroeid tot zonnepanelen expert.

Ervaren installateurs

Zonnefabriek werkt uitsluitend met eigen installatieteams en een netwerk van gecertificeerde partners.

Eigen serviceafdeling

Wij hebben een eigen serviceafdeling die altijd voor u klaar staat om eventuele problemen op te lossen.


   

  Benieuwd naar de mogelijkheden op uw dak?

  Zonnepanelen vergelijken: Vermogen en efficiëntie

  Als u zonnepanelen gaat vergelijken, is het ook verstandig om te kijken naar het vermogen van zonnepanelen. Het vermogen van zonnepanelen is met de tijd alsmaar toegenomen. Waar een aantal jaar geleden panelen van 240 Wp de norm waren, is dat nu opgelopen tot 275 Wp bij dezelfde oppervlakte. Dat betekent dat de gemiddelde efficiency van de panelen over de jaren toeneemt. Er zijn echter nog altijd grote verschillen in de werkelijke efficiëntie van de panelen die op de markt verkrijgbaar zijn. In onderstaande tabel vergelijken we een aantal typen zonnepanelen wat betreft het vermogen en de efficiëntie, waarbij duidelijk is dat het verschil tussen de beste zonnepanelen en de standaard panelen behoorlijk groot is.

  Merk en type zonnepaneel
  Piekvermogen (in Watt-piek)
  Efficiency (%)
  SunPower MAX3-400
  400 Wp
  22,6%
  SunPower MAX3-395
  395 Wp
  22,3%
  SunPower MAX3-375
  375 Wp
  21,2%
  SunPower MAX2-360
  360 Wp
  20,4%
  Q-Cells DUO BLK-G9 340
  340 Wp
  19,9%
  Q-Cells DUO G5 325
  325 Wp
  19,3%
  Trina 265
  265 Wp
  16%

  Verder is de efficiëntie ook afhankelijk van de instraling en de temperatuur. Er zijn panelen die relatief beter werken bij indirect licht, en er zijn panelen die meer of minder last hebben van hogere temperaturen. In dit artikel vertellen we u meer over hoe de beste zonnepanelen presteren ten opzichte van het gemiddelde.

  Gratis zonnepanelen vergelijker

  Om de vergelijking van verschillende merken zonnepanelen makkelijker te maken hebben we een handige zonnepanelen vergelijker gemaakt. Download hem gratis via onderstaande button. 

  Zonnepanelen vergelijken: Uiterlijk

  Over smaak valt niet te twisten, maar we weten dat het aanzicht van zonnepanelen een belangrijke rol speelt voor sommige klanten: Voor hen zijn de beste zonnepanelen wellicht de zonnepanelen die er het mooiste uitzien, en daarmee de waarde van huis het meest verhogen.  Zonnepanelen kunnen bestaan uit blauwe zonnecellen op een witte achtergrond (de ‘backsheet’) waardoor ze meer opvallen, of uit zwarte zonnecellen op een zwarte achtergrond waardoor ze beter opgaan in de achtergrond. Het frame van de zonnepanelen kan er ook verschillend uitzien (bijvoorbeeld metaalkleurig of zwart), en daardoor beter aansluiten bij de wensen van de klant

  Zonnepanelen vergelijken: Garantievoorwaarden

  Alle fabrikanten van zonnepanelen geven garanties voor hun producten. Er bestaan echter verschillende soorten garanties (t.w. productgaranties en vermogensgaranties), met verschillende looptijden (van 10 tot 25 jaar), en vooral met heel verschillende vergoedingen in het geval er aanspraak op wordt gedaan. Wanneer we zonnepanelen vergelijken, is de duur en de inhoud van de garantie iets om op te letten. U kunt beoordelen wat de beste zonnepanelen zijn, door te kijken naar welke zonnepanelen de meest uitgebreide garantie bieden.

  Let op: De garantie valt of staat met het blijven bestaan van de fabrikant! Het is daarom niet alleen van belang om de garanties op zonnepanelen te vergelijken, maar ook de financiële gezondheid van de fabrikanten. Om die reden zijn de beste zonnepanelen afkomstig van de meest stabiele fabrikanten.

   

  Zonnepanelen vergelijken: Prijs

  Pas als we alle bovenstaande zaken hebben bekeken, is het zinvol om de prijzen van zonnepanelen te vergelijken. Het is belangrijk om niet alleen maar naar de paneelprijs te kijken, maar naar de prijs van de totale installatie: Wanneer er bijvoorbeeld voor hoogrendementspanelen wordt gekozen, heeft u voor hetzelfde vermogen minder panelen en dus minder montagemateriaal nodig, en minder arbeidsuren. De paneelprijs zal dan hoger liggen, maar de totaalprijs kan weer relatief meevallen.

  Advies op maat

  Benieuwd naar het beste zonnepaneel voor op uw dak? Vraag via onderstaande button een adviesgesprek met een van onze adviseurs aan. Samen bekijkt u de mogelijkheden op uw dak.