Zonnepanelen in Venray
  • Zonnepanelen in Venray

Zonnepanelen in Venray

Venray heeft het allemaal. Een levendige binnenstad met een breed horeca-aanbod, gezellige pleinen en volop cultuur. Omringd door prachtige natuur genieten inwoners van een prettig woon- en leefklimaat en is de plaats een voedingsbodem voor succesvolle ondernemers. Om ook toekomstige generaties te laten genieten van de ‘warme jas’, is duurzaamheid een structureel onderdeel van het gemeentebeleid. In 2030 wil Venray een besparing realiseren van 37,5% op het totale energiegebruik in de hele gemeente. Daarvan moet 45% geproduceerd worden met schone technieken, zoals biomassa, aardwarmte en zonnepanelen in Venray.

‘De warme jas van Venray’

Wonen, werken en recreëren in de gemeente is populair bij een groot publiek. Of zoals de gemeente het in de strategische visie beschrijft: ‘de warme jas van Venray past iedereen’. En dat moet zo blijven. Daarom geldt duurzaamheid als uitgangspunt bij alle ontwikkelingen binnen de gemeente. Dit houdt in dat het gemeentebestuur nadrukkelijk kiest voor duurzame, bestendige opties. Maar daar heeft zij huiseigenaren en ondernemers hard bij nodig. Daarom stimuleert de gemeente het duurzaam opwekken van energie door zonnepanelen in Venray, zowel via collectieve inkoop als op het dak van uw woning.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Zonnepanelen in Venray: vraag subsidie aan

Wie zelf aan de slag wil met het opwekken van groene energie en het verduurzamen van de woning, kan in Nederland rekenen op verschillende subsidies. Zo kunt u voor het plaatsen van zonnepanelen in Venray onder meer terecht bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor financiële ondersteuning of een subsidieaanvraag doen bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Ook zijn subsidies beschikbaar voor het energiezuiniger maken van woningen. Duurzaam Thuis Limburg geeft u graag meer informatie over alle mogelijkheden.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Ook zonder subsidie is de aanschaf van een eigen zonne-systeem meer dan de moeite waard. U begint namelijk direct met besparen. U verlaagt niet alleen uw energiekosten, ook draagt u een steentje bij aan een beter klimaat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die uw dak biedt? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een advies op maat met één van onze specialisten. Online berekent u eenvoudig uw jaarlijkse besparing en kunt u een gratis offerte aanvragen. Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Venray.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!