Ik wil advies

Zonnepanelen Utrecht

Op de daken van het almaar groeiende Utrecht is plek zat om vele duizenden zonnepanelen te installeren. Met het gebruik van optimizers of de slimme toepassing van het schaduwmanagement systeem OptiTrac Global Peak is zelfs de schaduw van de Dom geen belemmering om de hoogst mogelijke opbrengst te behalen.

Utrecht en omgeving stapt steeds meer over op duurzame energie van zonnepanelen. Niet alleen op het Centraal Station, maar overal in de stad en daarbuiten verrijzen zonnepanelen installaties. Ook Zonnefabriek heeft al behoorlijk wat installaties in Utrecht en omgeving. Wat zijn de zaken waar je tegenaan loopt als je in Utrecht zonnepanelen wilt installeren?

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Kleine daken in de oude binnenstad

In de oude binnenstad van Utrecht is het soms woekeren met de ruimte. Om dan toch uit elk dak het maximaal mogelijke te halen, werkt Zonnefabriek met hoog rendementspanelen, en met omvormers die voorzien zijn van schaduwmanagementsoftware, of met optimizers. Zo leveren ook in centrum Utrecht de daken hun hoogste productie.

Schuin of plat Utrechts?

Voor alle daken is er een oplossing; schuine daken of platte daken, bitumen of dakpannen, hoogbouw of laagbouw. Ook de specifieke kenmerken van een installatie op woonboten met hun meterkast op de wal is geen onbekend terrein voor Zonnefabriek. Met tientallen installaties in Utrecht en omgeving kunnen de adviseurs van Zonnefabriek voor ieder dak de juiste adviezen geven.

Zonne-energiestad Utrecht

Met zijn enthousiaste gemeentebestuur is Utrecht in 2015 zonne-energiestad van Nederland geworden. Zien hoe Utrecht de duurzaamheid verder ondersteunt? Kijk dan op de site van de gemeente voor meer informatie. 

Zonnepanelen bij u in de buurt

Lees de ervaringen van klanten in uw regio!