Zonnepanelen Stadskanaal
  • Zonnepanelen Stadskanaal

Zonnepanelen Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal zet in het energiebeleid in op speerpunten als bewustwording van energieverbruik, het verduurzamen van de gebouwde omgeving en het bedrijfsleven, innovatie en hernieuwbare energie. Zeker in de provincie Groningen geldt dat het belang van alternatieven voor fossiele brandstoffen groter dan ooit is. De keuze voor windenergie en zonnepanelen in Stadskanaal is dan ook een logische ontwikkeling.

Stadskanaal: het 'Parijs' van Groningen

Denkt u aan Stadskanaal, dan denkt u aan Parijs. Dat klinkt opmerkelijk, maar niets is minder waar. De gemeente neemt de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs meer dan serieus. In 2020 wordt een energiebesparing van 20% gerealiseerd bij openbare verlichting. In 2030 moet deze besparing zelfs opgelopen zijn tot 50%. De provincie Groningen ambieert in 2050 louter duurzaam opgewekte energie te gebruiken en daar levert Stadskanaal, samen met u, een belangrijke bijdrage aan. Daarom faciliteert en stimuleert de gemeente diverse initiatieven en innovaties op het gebied van windenergie en zonnepanelen in Stadskanaal.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Duurzaamheidslening zonnepanelen in Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal biedt huiseigenaren de mogelijkheid om via een duurzaamheidslening tegen een lager rentepercentage een lening af te sluiten. Met deze lening kunt u energiebesparende maatregelen aan uw woning uitvoeren of duurzame energie opwekken met zonnepanelen in Stadskanaal. De duurzaamheidslening van de gemeente was zo’n succes, dat het budget in rap tempo uitgeput is. De gemeente houdt huiseigenaren via de gemeentewebsite op de hoogte van nieuwe subsidiemogelijkheden. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het Energieloket Stadskanaal.

 

    Advies op maat voor optimaal rendement

    Overweegt u zelf zonne-energie op te wekken? Als woningeigenaar kan u dit een flinke besparing op energiekosten opleveren. Maak een vrijblijvende afspraak met één van de specialisten van Zonnefabriek voor een advies op maat. We denken graag met u mee voor het behalen van een optimaal rendement. Bereken via onze website eenvoudig wat u jaarlijks kunt besparen op energiekosten of vraag een vrijblijvende offerte aan. Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Stadskanaal.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!