Zonnepanelen Rotterdam

 • Gedegen advies
 • Beste producten
 • Vakkundige installatie
 • Hoogste opbrengst

Bereken opbrengst

meter meter

Zonnepanelen Rotterdam

De hardst werkende stad van Nederland staat ook bekend om zijn zware industrie met rokende schoorstenen, o.a. van de kolencentrales op de Maasvlakte. Maar ook Rotterdammers weten steeds meer van de zon te profiteren, en worden daarbij geholpen door de Zonnefabriek.

Zonnefabriek heeft als doel uit zoveel mogelijk daken een zo hoog mogelijke opbrengst te halen. Voor zonnepanelen in een stad als Rotterdam brengt dit zo zijn eigen uitdagingen met zich mee. Wat doen we bij de Zonnefabriek om zonnepanelen in Rotterdam mogelijk te maken?

Manhattan aan de Maas

Rotterdam staat bekend om zijn hoge gebouwen, het ‘Manhattan aan de Maas’. Op hoge gebouwen zonnepanelen plaatsen lijkt ideaal, omdat ze boven de rest uittorenen en daardoor weinig last van schaduw hebben. Maar de windbelasting op hoge gebouwen is ook heel groot, waardoor er veel meer ballast nodig is om zonnepanelen goed op hun plek te houden.

Zonnefabriek maakt gebruik van speciale software om de benodigde ballast goed door te rekenen, en zeker te zijn dat zonnepanelen in Rotterdam niet gaan schuiven, ook niet in extreem weer.

 

Vraag offerte aan

 

 

8,7

Zonnepanelen in Rotterdam

Uw voorgangers uit Rotterdam beoordelen Zonnefabriek met het cijfer 8,7. Lees hier wat hun ervaringen met Zonnefabriek waren.
9,3

Michiel

03-12-2018 om 11:56
Rotterdam

Prima bedrijf

9,2

Merlijn Kamps

02-08-2018 om 10:42
Rotterdam

Hele fijne ervaring. Goed ontworpen installatie, goede monteurs. Toen ik aangaf in de toekomst nog een tweede set te willen plaatsen hebben ze alle schakelkastjes dubbel uitgevoerd zodat het er later allemaal makkelijk op past zonder dat ik extra hoefde te betalen. Hele fijne service, nu ziet het er straks ook mooi strak uit.

8,2

Kees

29-06-2016 om 09:34
Rotterdam

Prima bedrijf. Afspraken worden goed nagekomen. Erg tevreden over de nette montage.

9,5

M

06-11-2018 om 08:03
Rotterdam

Zonnefabriek heeft hun belofte waargemaakt. Goede service vanaf eerste contact tot en met plaatsing. De mannen die de plaatsing deden hebben uitermate netjes gewerkt. Klein nadeel was dat de daadwerkelijk plaatsing wat lang duurde ivm grote drukte. Hierover wel weer goed gecommuniceerd. Wij zijn heel erg tevreden met Zonnefabriek, een aanrader

8,3

M. de Brouwer

18-10-2018 om 19:56
Rotterdam

Helemaal goed deze jongens van de zonnefabriek. Enige kritiekpuntje is dat de foto's van de adviseur over de situatie rond ons huis niet duidelijk genoeg waren voor de installateurs. Die hebben toen moeten improviseren maar is toch allemaal binnen 1 dag opgelost en operationeel. Top tent!

9,5

Lennart

16-10-2018 om 21:51
Rotterdam

Goede service, prettig contact met verkoop- en installateam. Aankoop van offerte tot installatie naar tevredenheid verlopen; laat de zon maar komen!

8,0

K. Degenaar

10-10-2018 om 18:20
Rotterdam

Prima bedrijf. Ik heb het gevoel gekregen een echt goede keus gemaakt te hebben. Vooraf was de berg van keuzes erg hoog. De Zonnefabriek was de enige aanbieder die echt zijn best heeft gedaan me goed te informeren.

7,5

Jos van Kampen

09-10-2018 om 00:14
Rotterdam

Prima adviesgesprek, geen opdringerige marketing en verkoop maar een realistische uitleg over het product en de gevolgen van eventuele politieke beslissing ten aanzien van subsidies. Na een aantal dagen was er - om onduidelijke redenen - een storing in het systeem en werden wij direct gebeld en begeleid bij het oplossen. 2 Puntjes van kritiek: 1) tijdens de montage waren er buizen bevestigd op een voor ons onhandige plek. Toen dit ter sprake kwam kregen wij te horen dat de buizen makkelijk weer losgemaakt konden worden en dat ik ze zelf op een andere plek vast kon maken. 2) de volgende morgen vonden wij stukken dakpan en een flinke schroef op onze oprit.

8,2

H.teeuwen

29-08-2018 om 17:19
Rotterdam

Alles volgens afspraak gedaan montage ploeg heeft de installatie netjes afgewerkt en de zonnepanelen goed en stevig geplaats

9,2

Wigmans

17-08-2018 om 21:07
Rotterdam

Zeer kundige adviseur die in tegenstelling tot veel andere aanbieders een eerlijk advies heeft verstrekt heeft en oog had voor de wensen van mij als klant. De installateurs waren kundig. Hebben de panelen keurig recht gemonteerd en gingen pas weg toen de hele installatie goed werkte. De zonnefabriek is een echte aanrader!!

Meer reviews

De voordelen van Zonnefabriek

 • Gedegen advies
 • Beste producten
 • Vakkundige installatie
 • Hoogste opbrengst

Onze Zonnepanelen in Rotterdam

Een offerte aanvragen

 

 

Kleine daken, grote opbrengsten

In grote steden zoals Rotterdam hebben de huizen vaak kleine daken, met beperkte plek voor zonnepanelen. Zonnefabriek biedt panelen met extra hoge efficiency, waardoor ook uit een klein dakoppervlak het hoogst mogelijke rendement kan worden behaald.

Ook is het in stedelijke gebieden vaak moeilijk om schaduw helemaal te vermijden. Daarom werkt Zonnefabriek met omvormers die zijn uitgerust met speciale schaduw management software, of met optimizers die per paneel de maximale productie kunnen realiseren.

 

Ook uw opbrengst berekenen?

Vul onderstaand formulier in zie direct hoeveel voordeel u van zonnepanelen kan hebben!


1 Hoe groot is uw dak?

Geef de lengte en breedte van uw dak op, zodat wij een inschatting kunnen maken van het aantal panelen dat we op uw dak kunnen plaatsen.

Weet u niet hoe groot uw dak is? Neem contact met ons op om samen een inschatting te maken.

Help mij
 • meter
 • meter

2 Hoe schuin is uw dak?

De hellingshoek is van invloed op de opbrengst van uw zonnepanelen.


3 Wat is de oriëntatie van het dak?

De ligging van uw dak is belangrijk voor een goede inschatting van de opbrengst van uw panelen.

Weet u niet wat de ligging van uw dak is? Neem contact met ons op om samen een inschatting te maken.

Help mij

Uw toekomstige installatie

 • 0*
  * Deze inschatting is gebaseerd op de meest gebruikte paneelafmeting van 1 x 1,65. Er is in de berekening geen rekening gehouden met eventuele dakramen of objecten die schaduw geven.

  U weet nu hoeveel zonnepanelen er maximaal op uw dak geplaatst kunnen worden. Maar de hoeveelheid stroom die u met uw dak kunt opwekken is volledig afhankelijk van de keuzes die u maakt bij het ontwerp van uw systeem. U heeft de stroom van uw zonnepanelen nu nodig, maar ook in de toekomst. Hieronder vindt u twee uitgewerkte adviezen op basis van de door u ingevoerde gegevens.


 • Zonnefabriek A
 • 0 Watt
 • 10 jaar
 • 0,7%
 • 0 kWh
 • 0
 • 0
 • 0 ex. BTW
 • Zonnefabriek B
 • 0 Watt
 • 25 jaar
 • 0,25%
 • 0 kWh
 • 0
 • 0
 • 0 ex. BTW

Gedeelde daken

In Rotterdam wonen veel mensen in appartementengebouwen met gedeelde daken die worden beheerd door VvE’s (Verenigingen van Eigenaren). Ook op deze daken kunnen natuurlijk uitstekend zonnepanelen worden geplaatst. De zonnepanelen kunnen dienen voor het gemeenschappelijk verbruik van de VvE (liften, verlichting e.d.), of er worden verschillende kleinere systemen geplaatst die ieder met de meterkasten van elke individuele woning worden verbonden. Een combinatie van beide is ook mogelijk; Zonnefabriek heeft met alle mogelijke configuraties ruime ervaring.

Rotterdamse ambities

De gemeente Rotterdam zet in op groene energie. Kijk op de site van de gemeente voor informatie over zonnepanelen, collectieve zonnepaneelprojecten, subsidies voor zonnepanelen voor sportverenigingen en voor zonnepanelen in combinatie met groene daken. 

 

Vraag adviesgesprek aan