Zonnepanelen Rotterdam
  • Zonnepanelen Rotterdam

Zonnepanelen Rotterdam

De hardst werkende stad van Nederland staat ook bekend om zijn zware industrie met rokende schoorstenen, o.a. van de kolencentrales op de Maasvlakte. Maar ook Rotterdammers weten steeds meer van de zon te profiteren, en worden daarbij geholpen door Zonnefabriek.

Zonnefabriek heeft als doel uit zoveel mogelijk daken een zo hoog mogelijke opbrengst te halen. Voor zonnepanelen in een stad als Rotterdam brengt dit zo zijn eigen uitdagingen met zich mee. Wat doen we bij Zonnefabriek om zonnepanelen in Rotterdam mogelijk te maken?

Manhattan aan de Maas

Rotterdam staat bekend om zijn hoge gebouwen, het ‘Manhattan aan de Maas’. Op hoge gebouwen zonnepanelen plaatsen lijkt ideaal, omdat ze boven de rest uittorenen en daardoor weinig last van schaduw hebben. Maar de windbelasting op hoge gebouwen is ook heel groot, waardoor er veel meer ballast nodig is om zonnepanelen goed op hun plek te houden.

Zonnefabriek maakt gebruik van speciale software om de benodigde ballast goed door te rekenen, en zeker te zijn dat zonnepanelen in Rotterdam niet gaan schuiven, ook niet in extreem weer.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Kleine daken, grote opbrengsten

In grote steden zoals Rotterdam hebben de huizen vaak kleine daken, met beperkte plek voor zonnepanelen. Zonnefabriek biedt panelen met extra hoge efficiency, waardoor ook uit een klein dakoppervlak het hoogst mogelijke rendement kan worden behaald.

Ook is het in stedelijke gebieden vaak moeilijk om schaduw helemaal te vermijden. Daarom werkt Zonnefabriek met omvormers die zijn uitgerust met speciale schaduw management software, of met optimizers die per paneel de maximale productie kunnen realiseren.

Gedeelde daken

In Rotterdam wonen veel mensen in appartementengebouwen met gedeelde daken die worden beheerd door VvE’s (Verenigingen van Eigenaren). Ook op deze daken kunnen natuurlijk uitstekend zonnepanelen worden geplaatst. De zonnepanelen kunnen dienen voor het gemeenschappelijk verbruik van de VvE (liften, verlichting e.d.), of er worden verschillende kleinere systemen geplaatst die ieder met de meterkasten van elke individuele woning worden verbonden. Een combinatie van beide is ook mogelijk; Zonnefabriek heeft met alle mogelijke configuraties ruime ervaring.

Rotterdamse ambities

De gemeente Rotterdam zet in op groene energie. Kijk op de site van de gemeente voor informatie over zonnepanelen, collectieve zonnepaneelprojecten, subsidies voor zonnepanelen voor sportverenigingen en voor zonnepanelen in combinatie met groene daken. 

Zonnepanelen bij u in de buurt

Lees de ervaringen van klanten in uw regio!