Zonnepanelen Lelystad
  • Zonnepanelen Lelystad

Zonnepanelen Lelystad

De gemeente Lelystad werkt in versneld tempo aan een duurzame stad. Om de stad ook voor toekomstige generaties leefbaar te houden is het Uitvoeringsplan Duurzaamheid opgesteld. Een gevolg van de expliciete ambitie om Lelystad in 2025 energieneutraal te zijn. Dit houdt in dat in de stad net zoveel energie wordt opgewekt, onder meer door zonnepanelen in Lelystad, als verbruikt wordt.

Speerpunten in het duurzaamheidsbeleid

Om het ambitieuze doel te behalen heeft de gemeente in het duurzaamheidsplan verschillende speerpunten aangestipt. In het bijzonder wordt de focus gelegd op het scheiden van afval en een circulaire economie, meer consumptie van (gezonde) lokale producten, minder en schonere mobiliteit, duurzame gebiedsontwikkeling en het versterken van de duurzame basis en samenwerking van het onderwijs en bedrijfsleven. Energiebesparing en het opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld via zonnepanelen in Lelystad, completeren het actieplan. 

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Lelystad

Wilt u uw woonlasten en energieverbruik verlagen? Voor verschillende energiebesparende maatregelen als isolatie of het duurzaam opwekken via zonnepanelen in Lelystad zijn subsidiemogelijkheden beschikbaar. Zo kunt u als huiseigenaar een lening aanvragen bij het Nationaal Energiebespaarfonds of een beroep doen op de gemeentelijke duurzaamheidslening. De gemeente Lelystad geeft u graag meer informatie.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Ook zonder een duurzaamheidslening kan de aanschaf van zonnepanelen u een flinke kosten- en energiebesparing opleveren. Bent u benieuwd of uw dak geschikt is voor een Zonnefabriek? Onze specialisten komen graag bij u langs voor een advies op maat. Op locatie brengen we alle mogelijkheden in kaart, zodat u verzekerd bent van optimaal rendement en een maximale besparing op energiekosten. Bereken via de website eenvoudig welke jaarlijkse besparing zonnepanelen u opleveren en vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Lelystad.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!