Zonnepanelen in Maastricht
  • Zonnepanelen in Maastricht

Zonnepanelen in Maastricht

Het leven in Maastricht is een feestje. De prachtige, gezellige binnenstad en de natuurrijke omgeving maken elk bezoek aan de hoofdstad van Limburg tot een daverend succes. En dat moet zo blijven, als het aan de gemeente ligt. De missie: een uitstekend leef-, werk- en verblijfsklimaat, nu en in de toekomst, in een klimaatneutrale gemeente. In 2030 moet de energieomslag in Maastricht voltooid zijn. Om deze doelstelling te behalen is minder verbruik van olie en gas en een toename van water-, wind- en zonne-energie via zonnepanelen in Maastricht noodzakelijk.

Vooruit denken

Het fonkelnieuwe energieakkoord, waarin alle duurzame doelstellingen van de gemeente zijn vastgelegd, heeft als werktitel ‘Mission Zero Maastricht’. Samen met grote en kleine partners werkt de gemeente aan diverse aanpassingen en initiatieven om de klimaatdoelstelling te behalen. Het beter afstellen van verwarmingsinstallaties, het isoleren van gemeentelijke gebouwen en woonhuizen, efficiënte straatverlichting, energiemanagement en het opwekken van duurzame energie via zonnepanelen in Maastricht, zijn de belangrijkste actiepunten.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Maastricht

Tientallen gemeentelijke gebouwen zijn inmiddels voorzien van een zonnedak. Ook zijn er plannen voor de aanleg van een zonneweide om op grote schaal duurzame energie op te wekken, waar inwoners van Maastricht in kunnen participeren. Bent u woningeigenaar en wilt u zelf een zonne-systeem aanschaffen? Het Nationaal Energiebespaarfonds steekt u de helpende hand toe. Door een energiebespaarlening af te sluiten (minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000) krijgt elke huiseigenaar de kans te investeren in een energiezuinige woning en zonnepanelen in Maastricht.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die uw dak biedt voor het plaatsen van zonnepanelen? Maak dan een afspraak met één van de specialisten van Zonnefabriek. Wij komen graag bij u langs om uw wensen in kaart te brengen en het ontwerpen van het optimale zonnesysteem voor maximaal rendement. Bent u benieuwd naar uw jaarlijkse besparing? Via onze website krijgt u eenvoudig inzicht in de opbrengst van uw zonnesysteem. Vraag een gratis offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Maastricht.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!