Zonnepanelen in Hardenberg
  • Zonnepanelen in Hardenberg

Zonnepanelen in Hardenberg

De gemeente Hardenberg heeft een energieneutrale doelstelling. Dat wil zeggen: alle energie die binnen de gemeentegrenzen wordt opgewekt, moet duurzaam worden opgewekt. De toename van de productie van duurzame energie is van groot belang bij het behalen van de doelstelling. Middels diverse projecten, zoals de realisatie van een windmolenpark, biogasinstallaties en zonnepanelen in Hardenberg, is men hard op weg een duurzame regio te worden.

Een beter milieu, begint in Hardenberg

Een beter milieu, begint bij jezelf. En dat realiseert ook de gemeente zich. Daarom geeft Hardenberg zelf het goede voorbeeld. De gemeente koopt producten en diensten duurzaam in en verduurzaamt de bedrijfsvoering. Voor openbare verlichting, gemeentelijke gebouwen en installaties wordt gebruik gemaakt van duurzaam opgewekte energie, onder meer door de geplaatste zonnepanelen in Hardenberg. Dit leverde het gemeentehuis, opgeleverd in 2012, de eretitel ‘meest duurzame gemeentehuis van Nederland’ op. In het meerjarenplan is vastgelegd welke duurzame acties de gemeente onderneemt en hoe u zelf uw steentje bij kunt dragen aan de energie-ambitie.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Hardenberg

De gemeente adviseert huiseigenaren via het Energieloket West-Overijssel over energiebesparende en duurzame energie. Niet alleen zijn deze maatregelen vaak rendabel, ook vergroot u uw wooncomfort. Het isoleren van uw woning of het plaatsen van zonnepanelen in Hardenberg is vaak een flinke investering. Het energieloket ondersteunt u bij het ontdekken van de mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van financiering en subsidies. Wilt u energie besparen of overstappen op duurzame energie? Neem dan contact op met het loket.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die uw dak biedt voor het plaatsen van zonnepanelen? Maak dan een afspraak met één van de specialisten van Zonnefabriek. Wij komen graag bij u langs om uw wensen in kaart te brengen en het ontwerpen van het optimale zonnesysteem voor maximaal rendement. Bent u benieuwd naar uw jaarlijkse besparing? Via onze website krijgt u eenvoudig inzicht in de opbrengst van uw zonnesysteem. Vraag een gratis offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Hardenberg.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!