Zonnepanelen in Heemskerk
  • Zonnepanelen in Heemskerk

Zonnepanelen in Heemskerk

De gemeente Heemskerk is een Millennium-gemeente met een hoger duurzaam doel. Binnen de gemeente worden grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Voorbeelden hiervan zijn duurzaam bouwen, de ontwikkeling van ecologische oevers, diverse natuur- en milieueducatieprojecten en het optimaal gebruik maken van energiebesparende mogelijkheden. De voorbeeldfunctie van de gemeente speelt hierin een grote rol. Denk aan het realiseren van een groen wagenpark en het plaatsen van zonnepanelen in Heemskerk op gemeentelijke gebouwen.

Een gedeeld belang verdient een gedeelde aanpak

Duurzaam omgaan met de leefomgeving, is een taak van de gehele gemeenschap. Een besef dat in Heemskerk nadrukkelijk heerst. Het verbeteren en verduurzamen van wonen, werken en leven binnen de gemeente is een gedeelde aanpak. Een aanpak die loont. Het nieuwe gemeentehuis is energiezuinig gebouwd, particuliere woningeigenaren nemen energiebesparende maatregelen en installeren volop zonnepanelen in Heemskerk. Ook wordt afval steeds beter gescheiden, vindt de energiescan gretig aftrek en is bedrijventerrein De Trompet nog altijd één van de meest duurzame industrieterreinen van Nederland. 

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Heemskerk

‘Samen sterk’ is het motto van de Omgevingsdienst IJmond. Namens zeventien gemeenten - waaronder Heemskerk - en de provincie Noord-Holland voert de dienst diverse milieutaken uit. Op initiatief van de gemeenten is Route du Soleil gestart. Het project maakt het voor woningbezitters en ondernemers eenvoudig de stap naar het zelf opwekken van energie te zetten. Bovendien kunnen zij eenvoudig een subsidie aanvragen, krijgen zij tips over het plaatsen van zonnepanelen in Heemskerk en is met behulp van de Zonatlas in één oogopslag de geschiktheid van uw dak voor een zonne-systeem te ontdekken.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Wilt u zelf groene energie opwekken en bent u benieuwd of uw dak zich leent voor een zonne-systeem? Maak dan een afspraak voor een advies op maat met één van de specialisten van Zonnefabriek. We komen graag bij u langs om het optimale systeem te ontwerpen, zodat u verzekerd bent van een maximaal resultaat. Bereken online uw jaarlijkse besparing en vraag direct een gratis offerte aan! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Heemskerk.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!