Zonnepanelen in Haarlemmermeer

In één van de meest vooruitstrevende gemeenten van Nederland, is duurzaamheid een blijvend thema. Er wordt, onder de rook van Schiphol, hard gewerkt aan het realiseren van een bloeiende, circulaire economie, waarin welvaart samengaat met een verantwoorde samenleving. De ambities van de gemeente - van het duurzaam opwekken van energie tot het creëren van een circulaire samenleving - komen samen onder de noemer ‘Haal er Meer Uit’. Naast het plaatsen van zonnepanelen in Haarlemmermeer zijn in de gemeente diverse initiatieven gestart, die stuk voor stuk een steentje bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

Lokaal en regionaal warmtenet

Om energieverbruik te verminderen is de gemeente gestart met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Naast het verbeteren van het energielabel van dorpshuizen en wijkgebouwen, krijgen bewoners en bedrijven alle ondersteuning die nodig is bij energie besparen, opwekken en verduurzamen. Om duurzame energie voor iedereen in de Haarlemmermeer mogelijk te maken, heeft de gemeente het lokale energiebedrijf Tegenstroom opgezet en kiest het voor een regionaal warmtenet met publieke en private partijen in de Metropoolregio Amsterdam. Door samen te werken worden tal van mogelijkheden ontwikkeld om duurzame energie op te wekken met behulp van windmolens en zonnepanelen in Haarlemmermeer.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Haarlemmermeer

Voor particulieren is de aanschaf van een zonne-systeem een interessante investering. Zo kunnen woningeigenaren tot tenminste 2023 gebruik maken van de zogeheten salderingsregeling. Het overschot aan elektriciteit dat wordt opgewekt, kan teruggeleverd worden aan het net. Hiermee wordt de terugverdientijd van de investering aanmerkelijk verkort. Via het Nationaal Energiebespaarfonds is het mogelijk een energiebespaarlening aan te vragen voor zonnepanelen in Haarlemmermeer. Ook faciliteert de gemeente het collectief inkopen van zonnepanelen via het landelijke concept Winst uit je Woning.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Bent u benieuwd welke mogelijkheden uw dak biedt voor het opwekken van duurzame energie? De specialisten van Zonnefabriek geven u graag antwoord. Tijdens een bezoek op locatiebrengen we in kaart welk systeem het meest geschikt is voor uw woning. Door het professionele ontwerp bent u verzekerd van optimaal rendement, voor een zo groot mogelijke besparing. Nieuwsgierig? Bereken online uw jaarlijkse besparing en vraag direct een vrijblijvende offerte aan! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in de Haarlemmermeer.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!