Zonnepanelen Groningen

Over de oorsprong van de naam Groningen en de oudere variant Groeningen gaan verschillende verhalen rond. Het is niet helemaal zeker hoe Groningen aan deze groene naam komt. Maar Groningen is een groene stad. De stad van dé FC en Het Peerd van Ome Loeks. Een bruisend centrum in de groene gelijknamige provincie. En de stad Groningen wordt alleen maar groener....
Besparen met zonnepanelen in Groningen

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema onder Groningers. Inwoners met zonnepanelen zorgen ervoor dat er jaarlijks ongeveer 1380 kilo minder CO2 wordt uitgestoten. Ook besparen zij gemiddeld zo'n 745 euro per jaar op hun energierekening. Wilt u dat ook? Wij helpen u graag.

 

 

  • 9,2
    Daken in Groningen zijn veranderd in een Zonnefabriek
  • 9,2
    Aantal zonnepanelen geïnstalleerd in Groningen
  • 9,2
    Wordt elk jaar gezamenlijk op de energierekening bespaard

Groningen energieneutraal dankzij zonnepanelen

Zonnepanelen spelen een cruciale rol bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Groningen. De gemeente Groningen heeft de doelstelling om in 2035 energieneutraal te zijn; een ambitieuze doelstelling die niet gehaald wordt zonder de inzet van de Groningers zelf. In het straatbeeld van Groningen zie je steeds meer zonnepanelen verschijnen en steeds meer Groningers halen dus 100% groene stroom van hun eigen dak. Ook Zonnefabriek heeft er behoorlijk wat mooie installaties. Zonnepanelen maken Groningers zelfvoorzienend en minder afhankelijk van energieleveranciers. Door als inwoner van de gemeente Groningen te investeren in zonnepanelen bespaar je op je op je energiekosten en help je Groningen om één van de eerste energieneutrale steden van Nederland te worden.

Uw eigen Zonnefabriek in Groningen

Zonnefabriek heeft in Groningen vele tevreden klanten. Al deze klanten zijn door ons voorzien van een deskundig advies en een vakkundig geïnstalleerd zonnepanelensysteem. Als u op zoek bent naar zonnepanelen in Groningen dan helpen wij u graag verder aan een o­fferte op maat. Zo maken we ook van uw dak een Zonnefabriek.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

De gemeente Groningen heeft besloten om het energieprogramma te versnellen. De reden voor deze versnelling had alles te maken met de problemen als gevolg van gaswinning in de regio. Groningers realiseren zich als geen ander dat we snel moeten overstappen naar duurzame energiebronnen. Sinds 2015 is het aantal inwoners van de gemeente Groningen met zonnepanelen dan ook enorm gestegen, en de doelstelling is om in 2023 minstens 700.000 zonnepanelen binnen de gemeentegrenzen te hebben liggen

Uw eigen Zonnefabriek in Groningen

Zonnefabriek heeft in Groningen vele tevreden klanten. Wat daarbij helpt, is ons lokale regiokantoor. Al deze klanten zijn door ons voorzien van een deskundig advies en een vakkundig geïnstalleerd zonnepanelensysteem. Als u op zoek bent naar zonnepanelen in Groningen dan helpen wij u graag verder aan een offerte op maat. Zo maken we ook van uw dak een Zonnefabriek.

Zonnepanelen bij u in de buurt

Lees de ervaringen van klanten in uw regio!