Zonnepanelen Emmen
  • Zonnepanelen Emmen

Zonnepanelen Emmen

Emmen, de kroon van Drenthe, staat voor open en groen wonen. Om de grote waarde van de landschappelijk waardevolle sfeer van de stad en de gemeente te bewaren, kent de stad een opmerkelijk ruime stedenbouwkundige opzet. Vervulde een prettige woonomgeving in het verleden een belangrijke rol bij de uitbreiding van de stad, tegenwoordig zet Emmen ook in op duurzaamheid. De Vlinderstad, een verwijzing naar het dierenpark Wildlands Adventure Zoo (voorheen het Noorder Dierenpark), werkt op diverse vlakken met bewoners en bedrijven aan een energiezuinige toekomst. Zo zijn er verschillende duurzaamheidsleningen beschikbaar, onder meer voor zonnepanelen in Emmen.

Aanvalsplan duurzaam en energiezuinig wonen

Voor duurzaam en energiezuinig wonen is een ‘aanvalsplan’ opgesteld door het gemeentebestuur. Naast het stimuleren van de woningmarkt, de bouwsector en de werkgelegenheid wordt met het plan ingezet op het bouwen van levensloopbestendige woningen. Voor zowel nieuwbouwwoningen als bestaande huizen is een duurzaamheidslening te verkrijgen om woningen energiezuinig te maken, bijvoorbeeld door de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen in Emmen. Ook levert de gemeente een duurzaamheidsbijdrage aan projecten van woningcorporaties. Hierdoor wordt huurders een woning met meer comfort en lagere energielasten geboden.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Lening voor zonnepanelen in Emmen

De gemeente verstrekt geen subsidies voor zonnepanelen in Emmen. Inwoners kunnen wel een lening aanvragen voor financiële ondersteuning bij het opwekken van groene energie. Samen met de provincie Drenthe stelt de stad een totaalbedrag van € 1,4 miljoen beschikbaar om leningen te verstrekken voor het plaatsen en installeren van zonnepanelen of een zonneboiler. Per inwoner is een bedrag van minimaal € 2.500,- beschikbaar (maximaal € 7.500,-). De looptijd bedraagt tien jaar, waarbij deelnemers profiteren van een aantrekkelijk rentetarief. Alle informatie rondom de regeling is terug te lezen op de website van Zon zoekt Drent.

    Draagt u ook een steentje bij aan ons milieu? 

    Kiezen voor zonnepanelen levert veel voordelen op. Niet alleen draagt u een steentje bij aan het milieu en het bestrijden van klimaatverandering, ook gaat u er zelf op vooruit. En dat ziet u vooral terug in uw portemonnee. Denkt u na over het plaatsen van zonnepanelen? Neem dan contact op met experts van Zonnefabriek voor advies op maat. We helpen u graag bij het vinden van de beste zonnepanelen voor uw persoonlijke situatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bereken uw jaarlijkse besparing! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Emmen.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!