Zonnepanelen Eindhoven
  • Zonnepanelen Eindhoven

Zonnepanelen Eindhoven

Eindhoven, de Lichtstad. Een technologieregio van wereldformaat waar steeds meer inwoners zelf stroom opwekken met zonnepanelen. Want naast ‘kunstlicht’ wil de Brabantse stad óók een voorbeeld zijn in het zelf opwekken van zonne-energie. De gemeente steunt het klimaatakkoord van die andere lichtstad, Parijs. Dat betekent dat ‘Lampegat’ in 2050 klimaatneutraal wil zijn en zonnepanelen in Eindhoven spelen daarbij een onmisbare rol.

Een leefbaar Eindhoven, nu en in de toekomst

De acties die de gemeente onderneemt om de klimaatdoelstelling te realiseren, zijn uitgewerkt in het ‘Klimaatplan 2016-2020’. Concrete voorbeelden van deze acties zijn: de groei van het aantal zonnepanelen in Eindhoven, het verwarmen van huizen zonder aardgas, de uitbreiding van de laadpalen voor elektrische auto’s en volledige duurzaamheid wanneer in de stad nieuwe panden worden gebouwd. Ook het verduurzamen van de eigen gebouwen van de gemeente en de afsluiting van de Vestdijk zijn hier onderdeel van. De duurzame maatregelen worden in de stad de komende jaren steeds zichtbaarder.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Zonnepanelen in Eindhoven, samen sterk

Uit het klimaatplan 2016-2020 van de gemeente Eindhoven blijkt dat de gebouwde omgeving verantwoordelijk is voor meer dan de helft van de CO2-uitstoot in de gemeente. Woningen zijn zorgen voor liefst 27% van de totale uitstoot. Steeds meer huiseigenaren zien het nut en de noodzaak van zonnepanelen in Eindhoven in. Door te investeren in zonne-energie besparen zij op energiekosten én maken zij Eindhoven leefbaar voor toekomstige generaties. Klop voor meer informatie aan bij 040energie, een vereniging van Eindhovenaren die samen energie besparen en duurzame energie opwekken op een betaalbare manier. Ook kan de vereniging u meer vertellen over subsidiemogelijkheden.

    Deskundig advies voor optimaal rendement

    Wilt u van uw dak een Zonnefabriek maken? Onze specialisten komen graag bij u langs voor een advies op maat. Aan de hand van uw wensen, de mogelijkheden en het dak van uw woning stellen we een gerichte, vrijblijvende offerte op voor de optimale oplossing. Bent u benieuwd naar uw mogelijke opbrengsten? Bereken eenvoudig wat u jaarlijks kunt besparen op uw energiekosten! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Eindhoven.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!