Zonnepanelen Dordrecht
  • Zonnepanelen Dordrecht

Zonnepanelen Dordrecht

Het besparen op energie is één van de speerpunten in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Dordrecht. Energie die niet wordt verbruikt, hoeft immers ook niet opgewekt te worden. Om de energie-ambities waar te maken, richtte de gemeente in samenwerking met de Huisvuilcentrale (HVC) de Energiecoöperatie Dordrecht (ECD) op. Een lokaal duurzaam bedrijf, dat bijdraagt aan het versneld bereiken van duurzame doelstellingen. Hoe? Door energie te besparen, maar ook door energie die wél noodzakelijk is groen op te wekken met behulp van zonnepanelen in Dordrecht.

Een overvloed aan warmte


De ECD plaatste inmiddels zonnesystemen op gemeentelijke gebouwen, waaronder tien gymzalen, maar blijft zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Want ook de daken van vele woonhuizen zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen in Dordrecht. Maak gebruik van de interactieve Zonatlas om in één oogopslag te zien of uw dak zich leent voor het opwekken van zonne-energie en draag ook een steentje bij aan het terugdringen van het energieverbruik en het opwekken van duurzame energie. Ondertussen werkt het HVC aan het aanleggen van een warmtenet. De warmte die vrijkomt bij de verbranding van afval wordt hierbij gebruikt om woningen en bedrijven te verwarmen.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Dordrecht

Investeren in zelf energie opwekken loont altijd. Dat is de duidelijke boodschap van de actie ‘Dordrecht bespaart energie’. De gemeente ondersteunt huiseigenaren bij het realiseren van een comfortabele, energiezuinige woning met lagere woonlasten. Bent u eigenaar van een huis van vóór 1976? Maak dan gebruik van de aanbieding uw energiebespaarmogelijkheden in kaart te brengen en ontdek wat u kunt besparen, onder meer door het plaatsen van zonnepanelen in Dordrecht. De gemeente biedt momenteel geen duurzaamheidslening aan voor een zonne-installatie. Wel kunt u mogelijk via de Energiebespaarlening tegen een gunstige rente een lening afsluiten.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Bent u benieuwd of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Schakel dan één van de specialisten van Zonnefabriek in. Wij komen graag bij u langs voor het in kaart brengen van de mogelijkheden om zelf energie op te wekken. Dankzij een advies op maat weet u zeker dat uw zonne-installatie maximaal rendeert en dat ziet u terug in uw portemonnee. Ontdek eenvoudig wat u jaarlijks kunt besparen en vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Dordrecht.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!