Zonnepanelen Den Haag

Den Haag wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Daarbij krijgt de Residentie hulp van Siemens Nederland. De specialisten van het bedrijf ondersteunen verschillende wereldsteden bij het verduurzamen. Uit het rapport van de multinational blijkt dat met name op het gebied van verkeer en vervoer en de bestaande gebouwen duurzame mogelijkheden liggen. Omdat de gemeente dit niet alleen kan, biedt zij huiseigenaren subsidie voor zonnepanelen in Den Haag. Daarnaast krijgen ook duurzame ondernemers ondersteuning van de gemeente.

Het behalen van klimaatdoelstellingen

Om de klimaatdoelstellingen te behalen werkt de gemeente ’s Gravenhage nauw samen met energiebedrijven, netbeheerders, het openbaar vervoer, woningcorporaties en natuurlijk de inwoners van de stad zelf. Niet alleen zijn de nieuwe plannen goed voor het klimaat, óók zorgen deze voor extra werkgelegenheid in de stad. Duurzame ondernemers kunnen een elektrische auto kopen met subsidie of profiteren van andere subsidiemaatregelen, bijvoorbeeld voor zonnepanelen in Den Haag. Op de website van Duurzaam Den Haag vindt u meer informatie over de mogelijkheden op zakelijk gebied.

Ook de bewoners doen mee: Zo hebben de bewoners van de het Statenkwartier via hun Vereniging Buurtenergie Statenkwartier (BES) de coöperatie Zon op Museon opgericht. In 2015 zijn er door de Zonnefabriek 208 zonnepanelen geplaatst op het Museon; de energie die de panelen opwekken, wordt verdeeld onder de coöperanten conform de postcoderoosregeling. Het project was zodanig populair dat er momenteel sprake is van een wachtlijst voor nader te vinden zonnedaken in het Statenkwartier. Als deze volgende projecten een vergelijkbaar succes worden, zal het doel om in 2040 CO2-neutraal te zijn hoogstwaarschijnlijk behaald worden.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Den Haag

Start u een duurzaam project in uw wijk? Ook voor inwoners van de stad die groene energie willen opwekken is een subsidie beschikbaar. De gemeente helpt graag bij de ontwikkeling van uw initiatief. Bespaar energie met uw sportvereniging, creëer meer groen in uw omgeving of wek zelf energie op met zonnepanelen in Den Haag. Vraag met uw stichting of vereniging eenvoudig subsidie aan via de gemeentewebsite. Ook particuliere projecten worden gesteund. Via ‘Hou van je Huis’ is een aantrekkelijke aanbieding voor zonnepanelen samengesteld. Zo profiteert u onder meer van collectiviteitsvoordeel en korting, als u samen met uw buren voor de energie van de zon kiest.

Vrijblijvend advies op maat, gratis offerte

Wilt u besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een duurzaam Den Haag? Dan zijn zonnepanelen iets voor u. De specialisten van Zonnefabriek komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies op maat. Zo bent u verzekerd van optimaal rendement en een maximale opbrengst. Bereken online eenvoudig uw jaarlijkse besparing en vraag een vrijblijvende offerte op! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Den Haag.

Zonnepanelen bij u in de buurt

Lees de ervaringen van klanten in uw regio!