Zonnepanelen in Brunssum
  • Zonnepanelen in Brunssum

Zonnepanelen in Brunssum

De gemeente Brunssum is een trotse gemeente. Trots op de natuur en het vele groen, trots op de toeristische attracties en het beschermd dorpsgezicht. Als belangrijk onderdeel van de stadsregio Parkstad Limburg wordt hard gewerkt aan het behoud en het verbeteren van deze unieke kenmerken. De gemeente kiest dan ook voor een grensoverschrijdende samenwerking met de andere Parkstad-gemeenten, waarbij duurzaamheid een speerpunt is. Van een gezamenlijke duurzaamheidsvisie tot het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen in Brunssum; de regio doet er alles aan zich groen te onderscheiden.

Stimulering van energiecoöperaties

De stadsregio Parkstad Limburg stimuleert inwoners een energiecoöperatie te starten. Een energieverbond biedt iedereen de kans gezamenlijk met mede-inwoners energiebesparingsmaatregelen in te kopen en energie op te wekken met zonnepanelen in Brunssum en de Parkstad-regio. Eén van de voorbeelden van deze projecten is het Zonnepanelenproject Parkstad, dat ruim zevenduizend particuliere woningeigenaren de kans biedt te investeren in het verduurzamen van hun huis. De collectieve deelname maakt het voor een groot publiek mogelijk bij te dragen aan de Parkstad-ambitie: een energieneutrale regio in 2040.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Brunssum

Ook wanneer u ervoor kiest zelf te investeren in het opwekken van duurzame energie, staan de gemeente Brunssum en provincie Limburg voor inwoners klaar. Via Bespaar Energie In Limburg, hét energieloket voor Limburgers, ontdekt u snel en eenvoudig of u in aanmerking komt voor subsidie of een duurzaamheidslening. Daarnaast biedt de website een schat aan informatie over en tips voor verduurzaming. Ook het landelijke Nationaal Energiebespaarfonds verstrekt aantrekkelijke leningen voor de aanschaf van zonnepanelen in Brunssum.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Het plaatsen van een eigen zonne-systeem is tegenwoordig een waardevolle investering voor elke huiseigenaar, met of zonder subsidie. U spaart namelijk niet alleen het milieu, maar begint tevens direct zélf met besparen.Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die uw dak biedt? Een specialist van Zonnefabriek komt graag bij u langs voor een advies op maat. Bereken online uw jaarlijkse besparing en vraag een vrijblijvende offerte aan. Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Brunssum.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!