Zonnepanelen Apeldoorn
  • Zonnepanelen Apeldoorn

Zonnepanelen Apeldoorn

Apeldoorn biedt rust en ruimte aan de rand van de Veluwe en toch goede verbindingen naar heel Nederland. Geen wonder dat zoveel mensen er voor kiezen zich te vestigen in Apeldoorn of één van de vele woonkernen van de stad, zoals Ugchelen, Beekbergen, Wenum-Wiesel, Loenen en Uddel. Groen en schoon blijf je niet zonder inspanning. Daarom heeft de gemeente een duidelijke duurzame doelstelling gesteld: zo snel mogelijk een energieneutraal Apeldoorn. Daarbij spelen zonnepanelen in Apeldoorn een belangrijke rol.

Een energieneutrale gemeente in 2047

Een energieneutrale gemeente wekt op jaarbasis binnen de gemeentegrenzen evenveel duurzame energie op als aan energie wordt verbruikt. De doelstelling van de stad is om in 2047 vrijwel energieneutraal te zijn. Om dit doel te bereiken richt de gemeente zich op besparing en opwekking in en om woningen en andere gebouwen, onder meer door zonnepanelen in Apeldoorn, en worden industrie, MKB, landbouw en huiseigenaren aangemoedigd zelf energie op te wekken. Ook stimuleert Apeldoorn het gebruik van de fiets, duurzaam en innovatief openbaar vervoer en elektrisch rijden.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Taskforce zonne-energie

Om huiseigenaren te ondersteunen en de realisatie van zonne-energie in Apeldoorn te versnellen, is de gemeente gestart met de Taskforce Zonne-energie. Specialisten adviseren bedrijven, instellingen en bewoners bij het realiseren van zonne-energieprojecten. Zo kunt u onder meer informatie inwinnen over landelijke subsidies en het toepassen van fiscale regelingen voor zonnepanelen in Apeldoorn. Daarnaast werkt de taskforce samen met lokale organisaties en energiecoöperaties en ondersteunt het team de gemeente bij het verduurzamen van vastgoed. Bewoners kunnen zich tevens wenden tot het energieloket ‘Energiek Wonen’. Hier kunt u kosteloos terecht met al uw vragen over verduurzamen en energiezuinig wonen.

    Zonnepanelen in Apeldoorn: iets voor u?

    Zonnefabriek heeft in Apeldoorn al vele zonnepanelen geplaatst; woningen, flats en bedrijfsgebouwen wekken dankzij onze producten zelf (schone) energie op. Wilt u, net als vele tevreden huiseigenaren in de gemeente, ook zelf voorzien in uw energie én besparen op uw energiekosten? Maak dan een afspraak met één van onze specialisten voor een advies op maat. Via onze website berekent u eenvoudig wat u jaarlijks kunt besparen en vraagt u tevens een vrijblijvende offerte aan. Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Apeldoorn.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!