Zonnepanelen Amsterdam

 • Gedegen advies
 • Beste producten
 • Vakkundige installatie
 • Hoogste opbrengst

Bereken opbrengst

meter meter

Zonnepanelen Amsterdam

Met het hoofdkantoor in Amsterdam heeft de Zonnefabriek uiteraard een goede band met onze hoofdstad. Veel van de oudste Zonnefabriek installaties zijn hier te vinden, en we zijn inmiddels wel bekend met de eigenaardigheden van het werken in dichtbebouwde omgevingen, op monumenten en woonboten.

Zonnepanelen in Amsterdam, waar moet u rekening mee houden?

Bij Zonnefabriek geloven wij dat er meer zonne-energie uit de Nederlandse daken te halen is. Onze werkwijze is erop gericht om een maximale energieopbrengst te realiseren.  Voor het realiseren van een maximale energieopbrengst met zonnepanelen in Amsterdam is het belangrijk stil te staan bij een aantal specifieke uitdagingen:

- Beperkte ruimte 
- Schaduw
- Evt. bouwvergunning

Woningeigenaren in Amsterdam hebben vaak te maken met een beperkt dakoppervlak. Doordat meerdere woningen hetzelfde dakoppervlak delen, is de beschikbare ruimte voor zonnepanelen per woning kleiner dan in andere delen van Nederland.

Door de hoogbouw en objecten zoals schoorstenen, is er op de daken in Amsterdam vaker sprake van schaduwvorming dan op daken van vrijstaande woning in een onbebouwde omgeving. Om het maximale rendement uit zonnepanelen in Amsterdam te halen moet er bij het ontwerp van het systeem rekening worden gehouden met schaduw. 

Tot slot kunnen woningen in Amsterdam monumenten of beschermd stadsgezicht zijn. Als u zonnepanelen wilt laten plaatsen in Amsterdam dan dient u rekening te houden met het aanvragen van een vergunning hiervoor.

Vraag offerte aan

 

 

9,1

Zonnepanelen in Amsterdam

Uw voorgangers uit Amsterdam beoordelen Zonnefabriek met het cijfer 9,1. Lees hier wat hun ervaringen met Zonnefabriek waren.
9,8

Jeremy Danbury

29-09-2017 om 12:49
Amsterdam

Everything is great. Only the app is a bit boring! ????

8,5

Christian

20-07-2017 om 09:08
Amsterdam

Verschillende offertes voor ons en de buurman kwam niet heel professioneel over.

10,0

Robert

08-05-2017 om 23:06
Amsterdam

Prettig personeel van de adviseur tot de installateurs. Offertes voor meerdere soorten panelen uitgebracht. Alles heel netjes geïnstalleerd en afgewerkt. De omvormer werd niet op de plek geïnstalleerd waar ik hem bedacht had, maar op een veel betere locatie, zodat mijn CV bereikbaar bleef, dat is meedenken!

9,0

Hans

05-04-2017 om 16:53
Amsterdam

Heldere communicatie, prima adviesgesprek, duidelijke offerte en een installatie voor vaklui. Diezelfde middag kon ik mijn meter al terug zien lopen!

10,0

Erik

04-04-2017 om 12:29
Amsterdam

Vanaf het eerste telefoontje tot aan de installatie alles perfect geregeld. 12 sunpower panelen geplaatst met sma omvormer. SUPER kwaliteit. installateurs waren zeer kundig en klantvriendelijk en bij het verlaten was alles keurig opgeruimd. Ook het telefoontje de volgende dag van diederik gaf mij het gevoel dat ik met de zonnefabriek de juiste keuze heb gemaakt. En nu maar hopen op een mooie zomer met heel veel zon.

8,8

Frans

28-03-2017 om 20:09
Amsterdam

Het was een feestje

8,8

VVE

08-02-2017 om 17:05
Amsterdam

Jammer dat de display zo lang duurt. Verder heel tevreden.

8,0

Arjan

02-02-2017 om 10:39
Amsterdam

Prima installatie uitgevoerd door Zonnefabriek. Ik kan wel een paar verbeterpunten aandragen: 1. Wees wat sneller met het verschaffen/versturen van de foto's van de installatie. Onze installatie werd vrijdag geplaatst, echter via een ladder ons dak op is niet mijn ding en ben dus niet zelf naar boven gegaan om foto's te nemen. Uiteindelijk de week daarna 2 foto's gekregen, na er om gevraagd te hebben. Met huidige techniek kan dit natuurlijk veel sneller. En daarnaast had ik meer aangezichten wel op prijs gesteld. 2. Ik kom nooit op het dak en als je als installateur op een dak een installatie plaatst dan zou een wat gebrekkig/beschadigd dakoppervlak toch wel iets moeten zijn waar je de bewoner van op de hoogte zou kunnen stellen. Wij kregen last van een lekkage na de eerste fikse regenbui. Nu had ik altijd al een vermoeden dat er ergens een scheurtje zat want de woningscheidende wand voelde al langere tijd wat vochtig aan maar de grens van verzadiging werd eerder niet overschreven. Het behang liet nooit los. Ik had in de zomer wel een klein beetje aanslag maar dat veegde ik zo weg. Waarschijnlijk is lekkage niet ontstaan door de installatie, de panelen an sich, maar vermoedelijk wel door het betreden van het dak. De mensen van Zonnefabriek waren wel op de dag dat ik er melding van deed meteen bij. En dat betekent dat de service wel goed is. Maar dit zou dus een extra plus kunnen betekenen voor toekomstige installaties: voer een korte dak inspectie uit en meldt eigenaardigheden bij de bewoner. De installateur was nog geen 30 seconden op het dak of hij zag al waar het aan lag. 3. De app werkt, daar is het wel mee gezegd. Het spat er qua grafisch detail niet vanaf. Ook gaat het vooruit en achteruit bladeren door de dagen moeizaam. Je moet op de < of > klikken terwijl we tegenwoordig toch alles swipen? Er zullen vast updates volgen, bij deze alvast een paar suggesties. De installatie ging vrij vlot. Om 08:30 begon men en om 14:30 waren ze klaar. De uitleg van de installatie was goed. De tijd zal het leren hoe snel de installatie zich terugverdient. We zijn nog steeds trots dat wij de pioniers van onze wijk zijn.

10,0

Gustaaf

29-08-2016 om 11:27
Amsterdam

Zeer kundige adviseurs, die niet bang zijn om eerlijk advies te geven, ook al verkopen ze daardoor een paneel minder. vriendelijke installateurs die je graag over de vloer hebt. En het belangrijkste: zeer goede kwaliteit van de installatie, mijn zonnepanelen hebben tot nu toe ruim boven verwachting gepresteerd.

7,8

Rob

28-06-2016 om 00:25
Amsterdam

Professionele mensen die me een passende zonnefabriek hebben geleverd

Meer reviews

De voordelen van Zonnefabriek

 • Gedegen advies
 • Beste producten
 • Vakkundige installatie
 • Hoogste opbrengst

Onze Zonnepanelen in Amsterdam

Een offerte aanvragen

 

 

Hoe haal ik meer opbrengst uit zonnepanelen in Amsterdam ?

AIs u uw woning in Amsterdam van zonnepanelen wilt voorzien dan is het belangrijk dat u eerst kijkt of uw zonnepanelen op uw woning geplaatst mogen worden. Als uw woning geen monument of beschermd stadsgezicht is, dan kunt u vergunningsvrij zonnepanelen laten plaatsen.

Ook uw opbrengst berekenen?

Vul onderstaand formulier in zie direct hoeveel voordeel u van zonnepanelen kan hebben!


1 Hoe groot is uw dak?

Geef de lengte en breedte van uw dak op, zodat wij een inschatting kunnen maken van het aantal panelen dat we op uw dak kunnen plaatsen.

Weet u niet hoe groot uw dak is? Neem contact met ons op om samen een inschatting te maken.

Help mij
 • meter
 • meter

2 Hoe schuin is uw dak?

De hellingshoek is van invloed op de opbrengst van uw zonnepanelen.


3 Wat is de oriëntatie van het dak?

De ligging van uw dak is belangrijk voor een goede inschatting van de opbrengst van uw panelen.

Weet u niet wat de ligging van uw dak is? Neem contact met ons op om samen een inschatting te maken.

Help mij

Uw toekomstige installatie

 • 0*
  * Deze inschatting is gebaseerd op de meest gebruikte paneelafmeting van 1 x 1,65. Er is in de berekening geen rekening gehouden met eventuele dakramen of objecten die schaduw geven.

  U weet nu hoeveel zonnepanelen er maximaal op uw dak geplaatst kunnen worden. Maar de hoeveelheid stroom die u met uw dak kunt opwekken is volledig afhankelijk van de keuzes die u maakt bij het ontwerp van uw systeem. U heeft de stroom van uw zonnepanelen nu nodig, maar ook in de toekomst. Hieronder vindt u twee uitgewerkte adviezen op basis van de door u ingevoerde gegevens.


 • Zonnefabriek A
 • 0 Watt
 • 10 jaar
 • 0,7%
 • 0 kWh
 • 0
 • 0
 • 0 ex. BTW
 • Zonnefabriek B
 • 0 Watt
 • 25 jaar
 • 0,25%
 • 0 kWh
 • 0
 • 0
 • 0 ex. BTW

Is het dak van mijn woning groot genoeg voor zonnepanelen?

Veel woningen in Amsterdam delen hetzelfde dak. De woningeigenaren vormen in dergelijke gevallen samen in een VvE. Hierdoor is de ruimte voor zonnepanelen beperkt omdat het beschikbare dakoppervlak wordt gedeeld met meerdere woningeigenaren. Om het maximale rendement uit het beschikbare dakoppervlak te halen is het belangrijk om de juiste zonnepanelen te gebruiken. Hoe hoger het rendement van de zonnepenalen hoe hoger de de energieopbrengst per vierkante meter dakoppervlak.

Schaduw zonnepanelen

Bij de plaatsing van zonnepanelen in Amsterdam dient vooraf goed rekening te worden gehouden met eventuele schaduw op de zonnepanelen. Door de zonnepanelen zo optimaal mogelijk te plaatsen en door te kiezen voor omvormers die de negatieve effecten van schaduw tot een minimum kunnen beperken, zorgen onze adviseurs in Amsterdam voor een maximaal rendement uit uw zonnepanelen. 

 

Vraag adviesgesprek aan