Zonnepanelen in Amstelveen
  • Zonnepanelen in Amstelveen

Zonnepanelen in Amstelveen

In 2040 wil de gemeente Amstelveen niet langer afhankelijk zijn van fossiele energiebronnen. Om dit doel te bereiken maakt de gemeente slimme keuzes voor de toekomst met oog voor mens, natuur en economie. Een circulaire economie, duurzaam bouwen en verbouwen, groene daken en het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen in Amstelveen; duurzaam denken en doen is inmiddels meer regel dan uitzondering. Maar de gemeente kan het niet alleen. Daarom stimuleert en steunt zij duurzame initiatieven van inwoners, bedrijven en organisaties.

De kracht van de zon

Verschillende gemeentelijke gebouwen zijn inmiddels voorzien van een zonnedak en elektrische laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond. Uiteindelijk, zo stelt de gemeente, is het de bedoeling dat ál het gemeentelijk vastgoed aan het beste energielabel voldoet. Naast het isoleren van (natuurlijke) monumenten en gebouwen, wordt ook het energieverbruik onder de loep genomen. Door gebruik te maken van een duurzame energiebron als de wind en het benutten van de kracht van de zon met zonnepanelen in Amstelveen wordt verduurzamen maatwerk. Voor een zo goed mogelijk rendement en resultaat. Zonnefabriek heeft hier ook al flink wat mooie installaties .

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Amstelveen

Om duurzame initiatieven te ondersteunen en het opwekken van duurzame energie te stimuleren heeft de gemeente een duurzaamheidsfonds in het leven geroepen. Via dit fonds kunt u voor uw project een subsidie of lening aanvragen. Particuliere woningeigenaren kunnen terecht bij het Energieloket. Hier vindt u alle informatie over het verduurzamen van uw woning en financiële ondersteuning. Daarnaast biedt het Nationaal Energiebespaarfonds de mogelijkheid een duurzaamheidslening af te sluiten. Voor het plaatsen van zonnepanelen in Amstelveen heeft u in de meeste gevallen geen vergunning nodig, behalve als uw woning onder beschermd stads- of dorpsgezicht valt of als u op een woonboot woont.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    U kiest voor het plaatsen van een eigen zonne-systeem omdat u kiest voor duurzaamheid en uw geld verstandig wilt investeren. Uw woning stijgt namelijk direct in waarde en u bespaart maandelijks op uw energiekosten. Vrijwel elk dak is geschikt voor het opwekken van groene stroom. Op locatie ontwerpen onze specialisten het optimale systeem voor uw woning, het aanvragen van een advies op maat is bovendien vrijblijvend. Bereken online eenvoudig uw jaarlijkse besparing en vraag direct een gratis offerte aan. Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Amstelveen.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!