Zonnepanelen Amersfoort
  • Zonnepanelen Amersfoort

Zonnepanelen Amersfoort

De gemeente Amersfoort wil de stad verder verduurzamen door de installatie van zonnepanelen te stimuleren. Zo zijn er verschillende financieringsmogelijkheden vanuit de gemeente voor het bekostigen van zonnepanelen in Amersfoort, maar kijkt de gemeente ook naar kansen hoe zonne-energie opgewekt kan worden in de historische binnenstad.

Proef in het historische centrum

In 2017 heeft in het centrum van Amersfoort een proef plaatsgevonden met zonnepannen (dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen) op daken van niet-monumentale panden. Het centrum van de stad heeft beschermd stadsgezicht waardoor zonnepanelen in Amersfoort hier niet zijn toegestaan. De zonnepannen kunnen uitkomst bieden. Daarnaast beloont de gemeente duurzame woningbouw door aanvragen voor een duurzame verbouwing - door plaatsing van bijvoorbeeld zonnepanelen of een waterpomp - met voorrang af te handelen.

Weten wat u kan besparen?

Bereken het hier
Opbrengst berekenen

Subsidie voor zonnepanelen in Amersfoort

Via het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling kunnen huiseigenaren, bewonerscollectieven, organisaties en ondernemingen een subsidieaanvraag doen. Het fonds is bedoeld om de duurzame ontwikkeling van de stad aan te moedigen en te versnellen. Een groot aantal energiebewuste bewoners heeft mede dankzij deze ondersteuning een bijdrage geleverd aan het verduurzamen van de stad, onder meer door het plaatsen van zonnepanelen in Amersfoort. Ook biedt de gemeente een duurzaamheidslening. Met deze lening treft u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en om uw huis. Denk hierbij aan het isoleren of het plaatsen van een zonnedak.

    Maak van uw dak een Zonnefabriek

    Het plaatsen van zonnepanelen is niet alleen een bewuste keuze voor het opwekken van groene stroom, ook zorgt deze investering voor een lagere energierekening. Bovendien stijgt de woning vaak in waarde. Denkt u na over het plaatsen van zonnepanelen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat. De specialisten van Zonnefabriek komen graag bij u langs om u te helpen een maximale opbrengst te realiseren. Bereken online eenvoudig uw jaarlijkse kostenbesparing of vraag een gratis offerte aan! Zonnefabriek, uw partner voor zonnepanelen in Amersfoort.

    Zonnepanelen bij u in de buurt

    Lees de ervaringen van klanten in uw regio!