Ik wil advies

Werken bij Zonnefabriek

Hoe is het om te werken bij Zonnefabriek? Een blik in ons dynamische bedrijf

Werken bij Zonnefabriek

Altijd op zoek naar het beste team
Als één van de oudste aanbieders van zonnepanelen is Zonnefabriek al sinds 2009 bezig om Nederland van zonnestroom te voorzien. Met duizenden installaties door heel Nederland weten wij als geen ander waar men op moet letten bij de aanschaf van een zonnepanelen installatie. Maar wie zijn wij nou echt? En hoe is het om bij ons te werken?

Over Zonnefabriek

Toen Aren en Gustaaf in 2009 als jonge studenten begonnen met Zonnefabriek was zonne-energie nog lang niet zo populair en 'normaal' als nu. Sterker nog, het was zoeken naar klanten die bereid waren om voor het destijds nog nieuwe, onbekende én dure spul te betalen. Met als doel: 'helpen Nederland te verduurzamen', voegde later ook de huidige directeur David zich bij de mannen.

Na moeilijke tijden, maar ook vooral veel mooie tijden, zitten we nu in een bloeiende periode. Zonne-energie is hot! Mensen zien in dat zonnepanelen dé duurzame optie voor een investering is. Want: geld op de bank levert niets op, zonnepanelen wél. Deze kennis en ons - relatief - lange bestaan maakt van Zonnefabriek een gewilde partij om zaken mee te doen.

Het ultieme doel voor de toekomst? Per 2030 500.000 mensen voorzien van zonne-energie en daarmee steeds verder opklimmen op de ladder naar duurzaamheid. Klim jij met ons de ladder op en help jij mee dit doel te behalen?

Klantreis

Benieuwd naar hoe een gemiddelde klantreis er bij Zonnefabriek uit ziet en naar een aantal verschillende functies binnen deze klantreis? In onderstaande video hebben we de klantreis weergegeven, van advies tot besparing!

Naast een afdeling advies en installatie, zijn er natuurlijk nog vele andere afdelingen binnen Zonnefabriek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan service, marketing, finance, project management, inkoop en logistiek.

 

 

 

"10 jaar geleden heette het nieuwe normaal nog idealisme, vanuit die optiek is de Zonnefabriek opgericht uit puur idealisme. Toch leuk om met een schuine blik op de daken te constateren dat inmiddels half Nederland idealistisch is geworden."

Aren van Muijen - oprichter Zonnefabriek

 

Cultuur binnen Zonnefabriek

Onze bedrijfscultuur wordt bepaald door onze mensen. We zijn trots op alle Zonnefabriekers en de kernwaarden die hen verbindt. Medewerkers van Zonnefabriek zijn: eerlijk, zelfstandig, initiatiefrijk en authentiek. Herken jij jezelf in deze waarden? Dan ben jij misschien wel precies naar wie wij op zoek zijn!

 

Eerlijk

Spreekt voor zich. Naast dat we binnen Zonnefabriek eerlijk zijn tegen elkaar en duidelijk proberen te zijn in onze communicatie, werken wij ook zo veel mogelijk met eerlijke producten. Bijvoorbeeld: de zonnepanelen en omvormers die we verkopen worden duurzaam geproduceerd, veel van de auto's waarin we rijden zijn elektrisch, het kantoor wordt verwarmd door een warmtepomp en tijdens de lunch wordt er zo veel mogelijk duurzaam gegeten. Eerlijk naar elkaar en voor de wereld.

Authentiek

Het team van Zonnefabriek is zeer divers en elke Zonnefabrieker heeft zijn eigen verhaal en achtergrond. Vanuit alle delen van het land werken we samen om Zonnefabriek tot een succes brengen. Zonnefabriek probeert altijd zichzelf te blijven; ondanks onze forse groei willen we ons niet in een corporate keurslijf laten drukken. Wij geloven dat we door onszelf te blijven, klanten enthousiast kunnen maken over wat we ze kunnen bieden. Authentiek zijn is natuurlijk geen vereiste, maar het zou er wel voor zorgen dat je lekker in het team past.   

Zelfstandig

Er wordt bij Zonnefabriek veel in teamverband gewerkt, dus we zijn op zoek naar teamspelers. Maar het is daarnaast van belang dat je ook zelfstandig kunt werken. Bij Zonnefabriek bestaat er binnen de uitvoer van functies veel vrijheid, zo kun je zelf bepalen of je werkt vanuit kantoor of vanuit huis en word je ook tijdens projecten vrij gelaten in de uitvoer ervan. Als je leert om zelfstandig problemen op te sporen en op te lossen, sta je meteen een stuk sterker. Geen ge-ijkte paden dus, maar daardoor veel behoefte aan zelfstandigheid.

Initiatiefrijk

Mooi op zelfstandigheid aansluitend is initiatiefrijk zijn. Het tonen van eigen initiatief is een grote pre binnen Zonnefabriek. In een groeiend bedrijf als Zonnefabriek is er altijd genoeg te doen en krijg je ook de vrijheid om je te ontwikkelen in datgene dat jij leuk vindt, maar toon daarin initiatief. Laat duidelijk merken wat volgens jou de beste stappen zijn en durf hier ook voor uit te komen en deze stappen te zetten.

Open sollicitaties

Heeft deze pagina je enthousiast gemaakt voor het werken bij Zonnefabriek? En denk je dat jij dé aanvulling bent die wij nog nodig hebben? Laat het ons weten!

Binnen Zonnefabriek zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent en mensen die samen met ons de verduurzaming van Nederland aan willen gaan.

Stuur een open sollicitatie naar info@zonnefabriek.nl en vertel ons waarom wij jou nodig hebben.


Openstaande vacatures

We zijn vaak op zoek naar nieuw talent bij Zonnefabriek. Benieuwd welke vacatures er momenteel open staan? Klik op onderstaande button om naar onze vacaturepagina te gaan.

 

 

Open sollicitaties

Hebben we geen vacatures open staan, maar heb je toch het gevoel dat juist jij datgene hebt wat wij nog missen binnen ons bedrijf, stuur dan gerust een open sollicitatie met motivatie en cv naar info@zonnefabriek.nl

 


De zonnetjes van Zonnefabriek

Zonnefabriek is een groeiend bedrijf, waar we klein begonnen - twee studenten op een zolderkamer - staan we nu met bijna 50 Zonnefabriekers dik aan de frontlinie om Nederland te verduurzamen. Met veel verschillende afdelingen, van marketing tot installatie, hebben we een zeer breed scala aan medewerkers. Naast de variatie tussen teams, is er in teams ook sprake van grote diversiteit. Wij geloven dat verschillende achtergronden en hiermee ook verschillende meningen zorgen voor een beter uitgangspunt om klanten te voorzien van hun ultieme installatie. 

Ontmoet hieronder wat van de toppers die nu al zorgen voor succes binnen Zonnefabriek. 

Filmon

Dit is Filmon. Filmon is sinds begin 2018 installateur bij Zonnefabriek. In 2016 is Filmon vanuit Eritrea naar Nederland gekomen om hier aan een nieuwe toekomst te bouwen. Via een andere medewerker van Zonnefabriek is hij uiteindelijk bij ons terecht gekomen en we could not be happier. Met zijn goede werkethos en stralende lach is Filmon een goeie aanvulling op onze installatieteams. Filmon zegt hier zelf het volgende over: “Ik vind het werken voor Zonnefabriek erg boeiend, en vind het helpen met verduurzamen van Nederland op deze manier interessant.” Veel op de loods/kantoor zul je hem niet zien, naast het in- en uitladen van de bussen is zijn werk vooral bij de mensen thuis en op het dak!

Jonathan

Dit is Jonathan. Jonathan werkt al jaren voor Zonnefabriek. Jonathan is dé adviseur in het oosten van Nederland: oftewel 'The Beast from the East'. Werk je vanuit het kantoor in Amsterdam, dan zie je hem relatief weinig, maar telefonisch bijkletsen of advies vragen is altijd een optie. Daarnaast komen alle adviseurs 1x per maand naar Amsterdam: voor trainingen en om up-to-date te blijven over de markt, maar ook om up-to-date te blijven over het reilen en zeilen binnen Zonnefabriek. Jonathan is een man die met beeldende anekdotes en passie voor duurzaamheid, altijd tot een passende oplossing kan komen voor mensen met een vraag naar zonnepanelen. En zo staat hij zelf ook in het leven: waar een wil is, is een weg. 

Hessel

Dit is Hessel. Net als Jonathan werkt Hessel al jaren voor Zonnefabriek. Als natuurkundige werkte Hessel als het hoofd van onze afdeling service en technische dienst, en was daarnaast een belangrijke schakel in het opzetten van de marketing. Enige tijd geleden verhuisde Hessel voor zijn grote liefde naar New York. Verhuizen naar de andere kant van de wereld betekende gelukkig voor Zonnefabriek geen afscheid, maar een herverdeling van werkzaamheden. Thuis werken is dus geen probleem bij Zonnefabriek. Hessel werkt aan de technische kant van nieuwe producten in ons assortiment en is nu verantwoordelijk voor verschillende onderdelen van de marketing, waaronder de eindredactie van de artikelen die online verschijnen.

Desiree

Dit is Desiree. Ze begon bij Zonnefabriek op de Binnendienst als bijbaan naast haar studie. Inmiddels is ze afgestudeerd en heeft ze, naast een bestuursjaar, meer tijd over om te werken. Nu pakt ze ook werkzaamheden op binnen andere afdelingen, zoals Service en Marketing. Dat zorgt voor een fijne afwisseling. Het leukste vindt ze de sfeer binnen het bedrijf. “Iedereen is erg open naar elkaar en kan zichzelf zijn. Verder is het inspirerend en motiverend om met z'n allen aan een duurzaam doel te werken."

Jeroen

Dit is Jeroen. Hij werkt sinds begin dit jaar bij Zonnefabriek als Adviseur Buitendienst. Het geeft hem voldoening dat hij met zijn werk een steentje bijdraagt aan de energietransitie. Wat hij vooral leuk vindt aan werken bij Zonnefabriek is de vrijheid die hij ervaart en de mensen. “Niet alleen de klanten waar ik op bezoek ga, maar ook zeker mijn collega's op kantoor. Het is nooit saai en door de jarenlange ervaring die mijn collega's hebben in deze branche leer ik elke keer weer wat bij.


Zelf werken bij Zonnefabriek?

Ben jij na het lezen van deze pagina overtuigd dat wij op zoek zijn naar jou? Mail je CV en motivatie naar info@zonnefabriek.nl