Ik wil advies

Ons monument is nu elektriciteit neutraal

Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Oegstgeest

Monumenten en zonnepanelen zijn geen vanzelfsprekende combinatie. Daar zijn goede redenen voor. Het aanzicht van het monument kan erdoor worden aangetast en de (dak)constructie vereist in veel gevallen kennis van en ervaring met de oude bouwwijzen. Als monumenteigenaars wilden mijn vrouw en ik als bijdrage aan duurzamer wonen zonnepanelen toepassen. Monumenten zijn uiteindelijk toch ook vaak het resultaat van ontwikkelingen door de jaren heen. Zonnepanelen zijn van deze tijd.

 

Wij hebben aan de hand van informatie op internet nagegaan onder welke voorwaarden het plaatsen van zonnepanelen zonder (monumenten)vergunning mogelijk was. Dat bleek in ons geval aan de achterzijde het geval. Via internet hebben we ook gezocht welk bedrijf voor het werk aan ons monument het meest deskundig zou zijn. Dat leidde ons naar de Zonnefabriek in Amsterdam. Zij had ervaring met monumenten en hanteerde een faire prijs. Belangrijk was dat zij hoog rendement panelen leverden die helemaal zwart zijn. Die harmoniëren mooi met de grijze oud-Hollandse dakpannen. 

“Dat leidde ons naar de Zonnefabriek in Amsterdam. Zij had ervaring met monumenten en hanteerde een faire prijs. ”
Gerard en Petra Wuisman - Sleeboom, Oegstgeest

Nadat een adviseur de situatie had op genomen, hebben wij ervoor gezorgd dat op de dag van de aanleg het dak via een steiger goed toegankelijk zou zijn. Met de installateurs klikte het direct goed. De een was vertrouwd met het werken op monumentale daken en de ander was in een monument opgegroeid en had daardoor een goed gevoel voor het mooi wegwerken van leidingen.

 

Vanuit hun deskundigheid hebben de installateurs staande het werk in goed overleg aanpassingen in de vooraf geplande uitvoering gedaan. Het resultaat is dat de 8 panelen heel mooi in het achterdakvlak zijn geplaatst en van de aansluittechniek achter de installatie zowel buiten als binnen – behalve de omvormer dan – niets te zien is. De installateurs zijn niet vertrokken dan nadat ze de boel keurig hadden opgeruimd en ons de werking van de installatie helder hadden uitgelegd. Wij houden aan de hele operatie een tevreden herinnering over. En dat is beslist niet altijd het geval bij werken aan ons huis. Ons rest vanaf de installatie zo nu en dan tevreden te zien dat de onze meter zodanig veel terugdraait dat ons monument nu elektriciteit neutraal is.

Ervaringen van onze klanten

Lees hun verhaal
Greet en John Doornbos, Appingedam
Op een snikhete dag toch in één dag klaar: "Hulde!"
De familie Doornbos uit Appingedam heeft geen spijt van hun zonnestroom installatie door Zonnefabriek: Alles snel en efficiënt gemonteerd en een veel hogere opbrengst dan verwacht.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Wijnjewoude
Zeer tevreden over keus voor Zonnefabriek
Ed kwam via een vriend bij Zonnefabriek, en hij is hem dankbaar: alles werkt probleemloos, en het geeft een goed gevoel om een steentje bij te dragen aan dat 'zo getergde' milieu.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Zutphen
Enorm verbaasd over de hoge opbrengst - ook als er geen zon is!
Theo kreeg een goed gevoel bij Jonathan, de adviseur van Zonnefabriek. Na zich goed verdiept te hebben koos Theo voor Zonnefabriek: de garantievoorwaarden gaven de doorslag. Hij is verbaasd over de hoge opbrengst: zelfs als er geen zon is!
lees meer ›
Ed en Rinske Molenaar, Vries
90% van de energiebehoefte afgedekt met zonnepanelen
Ze krijgen complimenten van de buren voor de mooie installaties, maar belangrijker is dat alles prima werkt en vragen door de Zonnefabriek direct opgepakt en opgelost worden
lees meer ›
Jansje Stodel, Amstelveen
Voor mij was de dienstverlening doorslaggevend
Jansje is zeer tevreden met Zonnefabriek. Voor haar gaf de dienstverlening de doorslag: de leidingen door het huis werden aangelegd en de tegenwoordiger klom hoogstpersoonlijk het dak op. Ze noemt Zonnefabriek deskundige met liefde voor het vak.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Heiloo
Een mooi, prachtig strak, resultaat: precies zoals ik het voor ogen had.
Inmiddels heeft Chris de zonnepanelen ruim een half jaar en is ze zeer tevreden: met zowel de uitstraling van de panelen, als de mogelijkheid om de opbrengst te monitoren. Chris zou Zonnefabriek aan iedereen aanraden.
lees meer ›
Emile van Daal en Odette Vermeulen, Vinkeveen
Binnen een halve dag was alles aangelegd en vloeide de energie binnen.
De installatie werd vlot gedaan en liep heel gesmeerd. Al met al zijn Emile en Odette super blij met de zonnepanelen.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Oegstgeest
Ons monument is nu elektriciteit neutraal
Gerard en Petra hebben aan de hele 'operatie' een tevreden herinnering overgehouden. En dat is beslist niet altijd het geval bij werken aan hun monumentale pand.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Maarssen
Tot op heden geen enkel probleem gehad die ik heb hoeven melden
Boris is tevreden met de gehel installatie, deze is vlot en netjes verlopen en de boel werd keurig achtergelaten. Tot op heden geen enkel probleem gehad die ik heb hoeven melden.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Veldhoven
Mochten wij in de toekomst nog gaan verhuizen zou ik zonder aarzeling zo weer voor Zonnefabriek kiezen
Daan en Marieke vonden de werkwijze van Zonnefabriek prettig: door het meetwerk op locatie krijg je een offerte die klopt. Toen een geplande leiding voor de kabels niet groot genoeg bleek, werden gelijk twee oplossingen gevonden.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Nieuwegein
Deskundig advies en installatie van top panelen!
Ronald is heel erg tevreden over Zonnefabriek. Vriendelijk en bekwaam advies en installatie was snel en zorgvuldig. Laat het zonnetje maar schijnen!
lees meer ›