Ik wil advies

90% van de energiebehoefte afgedekt met zonnepanelen

Ed en Rinske Molenaar, Vries

De gasmeter staat stil van maart tot november!

Na grote tevredenheid over eerste installatie volgde al snel een tweede, en ook hun zoon heeft nu zijn eigen Zonnefabriek

Ed en Rinske MolenaarIn de zomer van 2015 besloten wij om serieus werk te maken van de aanschaf van een zonnepaneleninstallatie. Maar ja, de eerste vraag die al snel opdoemde was: wat zijn de mogelijkheden voor ons huis en wie geeft daarin het beste advies?
Via onze energieleverancier Greenchoice kwamen wij al snel uit bij de Zonnefabriek. Na een e-mailtje met het verzoek om informatie was een afspraak voor een huisbezoek vlot gemaakt. Als lokale adviseur stond enige dagen later Jan-Willem bij ons op de stoep. Na een inspectie van het dak gaf Jan-Willem, in een bijzonder ongedwongen en prettig gesprek, uitleg over de verschillende mogelijkheden en de mooiste manier van installeren.
Jan-Willem rekende voor dat een installatie met 10 SunPower X21 black panelen (335 watt/stuk !) zo’n 90 procent van onze energiebehoefte zou afdekken en ook nog eens precies in een rij op ons dak past.

Samen met een omvormer van SMA werd dit uiteindelijk de installatie die we hebben gekozen. Twee andere leveranciers hebben wij ter vergelijk ook een offerte laten uitbrengen. Deze namen niet de moeite voor een adviesgesprek en brachten ongezien hun offerte uit. Dit en de kwaliteit, met ‘n 25 jaar productie garantie (!), van de SunPower panelen hebben ons doen besluiten om te kiezen voor de Zonnefabriek.

“Goed voorbeeld doet immers goed volgen!”
Ed en Rinske Molenaar, Vries

Op 2 september 2015 is onze eerste zonnepanelen installatie door Michiel en Eric van de Zonnefabriek aangelegd. De panelen liggen keurig in een lijn op ons dak, de bekabeling is volledig weggewerkt en via de app is de productie op onze smartphones te volgen. Deze installatie levert over de afgelopen 3 jaar gemiddeld 2668 kWh/jaar op. 
Al na een half jaar zonneproductie besloten wij ons goed geïsoleerde houtskeletbouw huis ‘all electric’ te gaan maken. Dit omdat wij bijzonder tevreden zijn over de installatie die de Zonnefabriek aan ons leverde. Het resulteerde als eerste actie in de vraag aan hun om ons nog eenzelfde installatie te leveren. In de zomer van 2016 is deze door Michiel en Eric van de Zonnefabriek opgeleverd. Gelijktijdig heeft onze zoon in Garmerwolde ook een installatie door de Zonnefabriek laten installeren. Goed voorbeeld doet immers goed volgen!

“De elektriciteitsproductie brengt ons dichter bij ons doel om uiteindelijk volledig van het gas af te raken!”
Ed en Rinske Molenaar, Vries

De tweede installatie bevindt zich op hetzelfde dakvlak en samen met de andere installatie vormen de 20 zwarte SunPower X21 panelen een mooi geheel. Iets dat ons de complimenten van diverse buren opleverde. Wat een belangrijker punt voor ons vormt is dat beide installaties prima werken en vragen door de Zonnefabriek direct opgepakt en opgelost werden. De elektriciteitsproductie brengt ons dichter bij ons doel om uiteindelijk volledig van het gas af te raken! Inmiddels verwarmen we een deel van het huis met infraroodpanelen en hebben we de warmwatervoorziening voor keuken en badkamer helemaal elektrisch. Zo staat nu al de gasmeter stil van eind maart tot begin november!
Het ongedwongen en deskundige advies door Jan-Willem van de Zonnefabriek en de bijzonder goede installaties met de SunPower X21 black zonnepanelen vormen daarvoor de basis.
Iedereen die wij spreken over de aanschaf van zonnepanelen verwijzen wij naar de Zonnefabriek! 

Ervaringen van onze klanten

Lees hun verhaal
Greet en John Doornbos, Appingedam
Op een snikhete dag toch in één dag klaar: "Hulde!"
De familie Doornbos uit Appingedam heeft geen spijt van hun zonnestroom installatie door Zonnefabriek: Alles snel en efficiënt gemonteerd en een veel hogere opbrengst dan verwacht.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Wijnjewoude
Zeer tevreden over keus voor Zonnefabriek
Ed kwam via een vriend bij Zonnefabriek, en hij is hem dankbaar: alles werkt probleemloos, en het geeft een goed gevoel om een steentje bij te dragen aan dat 'zo getergde' milieu.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Zutphen
Enorm verbaasd over de hoge opbrengst - ook als er geen zon is!
Theo kreeg een goed gevoel bij Jonathan, de adviseur van Zonnefabriek. Na zich goed verdiept te hebben koos Theo voor Zonnefabriek: de garantievoorwaarden gaven de doorslag. Hij is verbaasd over de hoge opbrengst: zelfs als er geen zon is!
lees meer ›
Ed en Rinske Molenaar, Vries
90% van de energiebehoefte afgedekt met zonnepanelen
Ze krijgen complimenten van de buren voor de mooie installaties, maar belangrijker is dat alles prima werkt en vragen door de Zonnefabriek direct opgepakt en opgelost worden
lees meer ›
Jansje Stodel, Amstelveen
Voor mij was de dienstverlening doorslaggevend
Jansje is zeer tevreden met Zonnefabriek. Voor haar gaf de dienstverlening de doorslag: de leidingen door het huis werden aangelegd en de tegenwoordiger klom hoogstpersoonlijk het dak op. Ze noemt Zonnefabriek deskundige met liefde voor het vak.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Heiloo
Een mooi, prachtig strak, resultaat: precies zoals ik het voor ogen had.
Inmiddels heeft Chris de zonnepanelen ruim een half jaar en is ze zeer tevreden: met zowel de uitstraling van de panelen, als de mogelijkheid om de opbrengst te monitoren. Chris zou Zonnefabriek aan iedereen aanraden.
lees meer ›
Emile van Daal en Odette Vermeulen, Vinkeveen
Binnen een halve dag was alles aangelegd en vloeide de energie binnen.
De installatie werd vlot gedaan en liep heel gesmeerd. Al met al zijn Emile en Odette super blij met de zonnepanelen.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Oegstgeest
Ons monument is nu elektriciteit neutraal
Gerard en Petra hebben aan de hele 'operatie' een tevreden herinnering overgehouden. En dat is beslist niet altijd het geval bij werken aan hun monumentale pand.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Maarssen
Tot op heden geen enkel probleem gehad die ik heb hoeven melden
Boris is tevreden met de gehel installatie, deze is vlot en netjes verlopen en de boel werd keurig achtergelaten. Tot op heden geen enkel probleem gehad die ik heb hoeven melden.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Veldhoven
Mochten wij in de toekomst nog gaan verhuizen zou ik zonder aarzeling zo weer voor Zonnefabriek kiezen
Daan en Marieke vonden de werkwijze van Zonnefabriek prettig: door het meetwerk op locatie krijg je een offerte die klopt. Toen een geplande leiding voor de kabels niet groot genoeg bleek, werden gelijk twee oplossingen gevonden.
lees meer ›
Ervaring met zonnepanelen van Zonnefabriek in Nieuwegein
Deskundig advies en installatie van top panelen!
Ronald is heel erg tevreden over Zonnefabriek. Vriendelijk en bekwaam advies en installatie was snel en zorgvuldig. Laat het zonnetje maar schijnen!
lees meer ›