Ik wil advies

Hoe werkt de SMA EV-charger?

Het gebruik van de SMA EV-charger uitgelegd

Hoe werkt de SMA EV-charger?

Hoe werkt de SMA EV-charger?

SMA EV-charger

De SMA EV-charger heeft drie verschillende manieren om de auto op te laden, oftewel drie 'laadmodi'. De eerste is het 'snelladen': hierbij wordt er zoveel mogelijk stroom in de auto geladen, zonder te kijken waar of de stroom van de zonnepanelen of van het net afkomstig is. Snelladen kan uitsluitend worden geselecteerd met de draaiknop aan de linkerkant.

Draai de knop naar het icoontje met het klokje voor snelladen:

draaiknop EV-charger

De andere twee laadmodi maken vooral gebruik van zonnestroom. Om één van deze te activeren moet de knop in de stand 'intelligent laden' zitten. Dit is de stand met het icoontje met het blaadje.

Als de lader op deze stand zit, kan vervolgens met de SMA Energy App gekozen worden voor ofwel 'met optimale zonnestroom' laden ofwel 'volgens voorspelling' laden. 

Kies 'met optimale zonnestroom' laden, als u alléén de overtollige zonnestroom wilt laden. De lader zal dan alleen maar de auto laden met zonnestroom, en er zal zo weinig mogelijk zonnestroom naar het net vloeien. Wanneer de auto vol is, of wanneer de zonnepanelen niet meer genoeg stroom leveren, stopt het laadproces.

Kies de optie 'volgens voorspelling' laden om er zeker van te zijn dat de auto op een vastgestelde tijd tot een vastgestelde hoeveelheid stroom oplaadt. U kiest de tijd en de hoeveelheid stroom met behulp van de SMA Energy App.

screenshots EV charger op de SMA Energy app

Overige vragen in deze categorie

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen