Zonnepanelen batterijsystemen

Ons aanbod aan batterijen

Batterijen voor zonnestroom

Overtollige stroom tijdelijk opslaan
De stroom van zonnepanelen wordt vaak opgewekt op andere tijden dan waarop deze wordt verbruikt. Om productie en verbruik beter op elkaar af te stemmen, kunnen er batterijen aan de installatie worden toegevoegd.

De batterijen die aan een zonnepanelen systeem worden toegevoegd, zijn meestal Lithium-ion batterijen. Vaak is er nog een extra omzetter nodig om de batterijen in een PV systeem te integreren. De bekendste batterijen die nu op de markt verkrijgbaar zijn, zijn die van Tesla (Powerwall) en van LG Chem. Ook de Chinese batterijgigant BYD is bezig zich een plek op de markt te veroveren. N.B.: Tesla heeft de lancering van de Powerwall 2 AC in Nederland uitgesteld!

Tesla heeft de Powerwall 2 AC, met ingebouwde omvormer, terwijl de RESU 7H en 10H accu's van LG Chem, en de B-Box HV van BYD heel goed samenwerken met de SMA Sunny Boy Storage of de SolarEdge StorEdge

Klik hier voor de datasheet van de LG Chem batterijen.

Klik hier voor de datasheet van de B-Box HV batterijen.

Klik hier voor de datasheet van de Powerwall 2 AC.

Let op: Voor een zinvolle aansluiting van de batterijen op uw huisnetwerk, is het van belang dat er in de meterkast wordt gemeten hoeveel energie er van en naar het net stroomt. Wanneer uw zonnepanelen meer energie leveren dan u op dat moment verbruikt, moet de batterij een signaal krijgen om te gaan laden; andersom moeten de batterijen weer op het juiste moment hun opgeslagen energie weer aan het net afgeven.

Om dit mogelijk te maken biedt SMA de Sunny Home Manager 2.0. SolarEdge heeft zijn eigen SolarEdge Energy Meter, en bij de Tesla powerwall 2 AC worden de benodigde meters en stroomtransformatoren meegeleverd met de batterij. Denkt u eraan dat er dus altijd extra werkzaamheden in de meterkast dienen plaats te vinden. 

Tesla Powerwall Certified Installer