Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Waarom zonnepanelen ook voor u interessant zijn

Zonnepanelen, je ziet ze steeds vaker op daken van scholen, woonhuizen, bedrijven en allerlei overheidsinstellingen. Toch is niet iedereen even vertrouwd met zonnepanelen. Hieronder een overzicht van een aantal belangrijke punten.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Voor ons is het zo logisch: Een keuze voor zonnepanelen is altijd goed, zowel voor het milieu als voor uw portemonnee! maar laten we het nog even op een rijtje zetten:

  • Door zonnepanelen te plaatsen helpt u mee aan het bestrijden van klimaatverandering
  • Door uw eigen energie op te wekken bent u minder afhankelijk van energieleveranciers en van veranderende energieprijzen
  • Zonnepanelen functioneren geluidloos en zijn vrijwel onderhoudsvrij
  • Zonnepanelen kennen geen verborgen kosten voor het milieu: van productie tot en met recyclage zijn alle (milieu)kosten erin verdisconteerd
  • Door panelen te plaatsen helpt u mee aan de milieudoelstellingen van Nederland en wordt Nederland minder afhankelijk van de import van fossiele brandstoffen uit andere landen

Waarom nu zonnepanelen?

Hoewel zonnepanelen al heel wat jaren bestaan is het juist nu voor veel consumenten aantrekkelijk geworden om zonnepanelen te kopen.

  • De prijzen van panelen zijn, na jaren van sterke daling, op een laag niveau gestabiliseerd
  • Van de panelen die nu op de markt zijn, is een goed beeld te krijgen van kwaliteit en duurzaamheid: De kinderzieketes van vroeger zijn eruit, en fabrikanten kunnen daarom gerust lange productgaranties geven
  • Ook de omvormers van nu hebben een hoge efficiënties tot boven de 98%; veel hoger kan niet!
  • Dankzij salderen krijgt u één-op-één terugbetaald voor elke kWh die u teruglevert aan het net
  • Dankzij een uitspraak van het Europese Hof krijgt u ook nog de 21% BTW over de installatie terug!

Vraag offerte aan

 

Prijs en kosten zonnestroom

Bij veel mensen leeft nog steeds de gedachte dat zonnestroominstallaties duur zijn, maar wist u dat zonnepanelen nu zo’n 100x goedkoper zijn dan in 1977? Technische innovaties in de productie hebben ertoe geleid dat men grotere volumes zonnepanelen is gaan produceren. Deze extra productie heeft vervolgens tot een behoorlijke prijsdaling geleid. Het is echter niet te verwachten dat de prijzen voor zonnestroominstallaties de komende tijd nog sterk zullen dalen. 

De prijzen voor zonnestroominstallaties lijken gestabiliseerd, maar de prestaties nemen wel nog steeds een beetje toe. We zien dat de prijzen voor zonnestroominstallaties de afgelopen jaren met 47% zijn gedaald. Waar u enkele jaren geleden gemiddeld €10.000 betaalde voor een zonnestroominstallatie, koopt u tegenwoordig al een volwaardig zonnesysteem – afhankelijk van het aantal zonnepanelen – voor een bedrag tussen de €3000 en €6000 euro.

Ons zonnepanelen assortiment

In ons assortiment hebben wij zonnepanelen van Q.cells en SunPower. Kwalitatief gezien zijn SunPower panelen de beste keuze, maar ook onze andere panelen zijn zeer aantrekkelijk. Zo levert Q.cells technisch goede panelen die weinig vermogen verliezen over de levensduur. De specificaties van elk paneel kunt u vinden in ons zonnepanelen overzicht.

 

Lees alles wat u moet weten over zonnepanelen in onze Zonnepanelen Gids. In deze gids vindt u antwoord op vragen als: Wat is het verschil tussen typen zonnepanelen, wat is het verschil tussen typen omvormers, hoe krijg ik inzicht in de opbrengst en kosten van zonnepanelen en wat is salderen?  Download nu uw gids

Persoonlijk advies

Het is lastig om zelf het beste zonnepaneel te vinden voor uw dak. De experts van Zonnefabriek beschikken over veel kennis en ervaring en zij helpen u dan ook graag bij uw beslissing.

Vraag adviesgesprek aan

 

Zonnestroom opslag

Er is een steeds grotere vraag vanuit de markt om zonnestroom te kunnen opslaan. Door batterijen (accu's) toe te voegen aan een installaties kan het overschot aan stroom dat overdag wordt opgewekt, 's avonds weer uit de batterijen worden gehaald en gebruikt worden. Stroom is echter lastig om op te slaan; de benodigde accu’s zijn op dit moment nog bijzonder kostbaar, maar de verwachting is wel dat de prijzen de komende jaren sterk zullen dalen. Bovendien is er op dit moment geen economisch voordeel voor u; dankzij de salderingsregeling fungeert het elektriciteitsnet in feite al als een grote batterij voor eigenaars van zonnepanelen. Lees het artikel "opslag zonnestroom iets voor u?" voor meer informatie over de opslag van zonnestroom.

In ons FAQ gedeelte kunt u meer lezen over hoe zonne-energie werkt
Wilt u weten welke zonnepanelen Zonnefabriek u aanraadt, bekijk dan ons zonnepanelen-overzicht.

SunPower Actie - Ontvang uw eerste zonnepaneel gratis (t.w.v. ten minste €440)

Kies voor een SunPower systeem en ontvang uw eerste zonnepaneel gratis (t.w.v. ten minste € 440, afhankelijk van type paneel). Dit aanbod is inclusief gratis rendementsberekening, dakanalyse en schaduwanalyse. Daarnaast kunt u rekenen op 25 jaar vermogen- en productgarantie, een gemiddelde besparing van € 614 op uw energie kosten en constante online monitoring van uw zonne-energiesysteem. Wees er snel bij, Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Bekijk actie