Ik wil advies

Sunny Tripower Smart Energy

Sunny Tripower Smart Energy

De SMA Sunny Tripower Smart Energy (afgekort: STPSE) is een drie-fase hybride omvormer met ingebouwde noodstroomfunctie (back-up). Op de STPSE kunnen zowel zonnepanelen als batterijen worden aangesloten. Gemaakt om het eigenverbruik in het huishouden te verhogen, is het toestel daarnaast in staat om razendsnel om te schakelen naar back-up, mocht het openbare net onverhoopt uitvallen. De toestellen die altijd onder stroom moeten kunnen staan, worden aan de speciale back-up uitgang gekoppeld. Zonder dat u ook maar iets hoeft te doen worden deze essentiële verbruikers altijd van stroom voorzien.

Batterijen in verschillende soorten en maten

Op de STPSE kunnen zowel batterijen van BYD als van SMA zelf worden aangesloten. De hoeveelheid batterij-capaciteit kan variëren van 5 kWh tot wel meerdere tientallen kWh. De meest gebruikelijke capaciteit ligt rond de 10 kWh. 

SMA batterijen van 10 kWh

Noodstroom als het net uitvalt

De STPSE kan op de back-up uitgang stroom blijven leveren ook al is het net uitgevallen. Dit werkt alleen als er ook batterijen zijn aangesloten, al kan de back-up uitgang ook van stroom worden voorzien door de stroom die van de zonnepanelen komt. De back-up uitgang is volledig 3-fasig en levert maximaal hetzelfde vermogen als de omvormer gewoonlijk kan leveren (dus voor een STPSE10 betekent dat 10 kW). 

Veel zonnepanelen mogelijk dankzij de batterij

De aanwezigheid van een batterij maakt het mogelijk om veel stroom vanuit de panelen in het net te steken en tegelijkertijd nog extra stroom in de batterijen op te slaan: de STPSE kan namelijk 50% meer dan zijn uitgaand vermogen gelijktijdig in de batterij steken. Dat betekent dat een STPSE10 maximaal gelijktijdig 15 kW uit de zonnepanelen kan halen: 10 kW naar het net en 5 kW naar de batterijen. Zo wordt het mogelijk om relatief veel zonnepanelen op de STPSE aan te sluiten zonder dat er energie verloren gaat door aftopping.

Slim laden met de Sunny Home Manager

De combinatie van STPSE en Sunny Home Manager zorgt voor een 'intelligente' lading van de batterijen. Tenslotte kent de Home Manager de weersvoorspelling voor de nabije toekomst gaat doen. Zo kan er een degelijke planning worden gemaakt, en worden de batterijen alleen dàn op- en ontladen wanneer het echt zinvol is.

De STPSE is een slimme, krachtige hybride omvormer waarmee u klaar bent voor de toekomst. Hij kan ook in eerste instantie met alleen maar zonnepanelen worden geplaatst: u kunt altijd op een later moment pas batterijen toevoegen. De datasheet van de STPSE vindt u hier.

Sunny Tripower Smart Energy