Ik wil advies

Rendement & fiscaal

Zonnepanelen voor bedrijven - Rendement

Rendement

Door de hieronder genoemde regelingen is het rendement van de investering in zonnepanelen voor onze zakelijke klanten vaak hoger dan voor particuliere klanten. Alleen al door lagere netto aanschafkosten is de terugverdientijd korter dan bij partculieren.

Fiscaal voordeel

De EnergieInvesteringsAftrek (EIA) en de KleinschaligheidsInvesteringsAftrek (KIA) zijn bedoeld om zakelijke investeringen in duurzame energie te bevorderen. Hieronder vindt u wat meer informatie over de twee regelingen. 

EnergieInvesteringsAftrek (EIA) en zonnepanelen

Door de EIA (Energie Investerings Aftrek) is het mogelijk een groot gedeelte van uw zonne-energie investering af te trekken van uw bedrijfswinst. Met de EIA kunt u 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage dat uw bedrijf betaalt. Meer informatie over de EIA vindt u op de site van de RVO.

KleinschaligheidsInvesteringsAftrek (KIA) en zonnepanelen

Als u tussen de € 2.300 en € 314.637 investeert in zonnepanelen voor uw onderneming, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze kan oplopen tot 28% van uw investering. Meer informatie over de KIA vindt u op de site van de Belastingdienst

BTW en algemene investeringsaftrek

Natuurlijk mag u naast bovengenoemde extra regelingen de investering in zonnepanelen ook nog als ‘gewone investering’ in bedrijfsmiddelen aftrekken van uw fiscale winst en mag u de BTW aftrekken van uw eigen aangifte omzet belasting.

Voor veel bedrijven is de investering in zonnepanelen dus zeer interessant. Niet alleen voor het milieu en het imago van uw bedrijf, maar ook voor besparing op uw energiekosten op de lange termijn. De Zonnefabriek brengt uw specifieke situatie in kaart en berekent het fiscaal voordeel en het rendement. Daarbij spelen zaken als het stroomverbruik, stroomkosten per kWh, geplande investeringen en de rechtsvorm van uw onderneming allemaal een rol. Wilt u weten of zonnepanelen voor uw bedrijf interessant zijn, neem dan contact met ons op.