Voor bedrijven

Voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven

Voor bedrijven

Steeds meer bedrijven vinden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) belangrijk. Deze manier van werken is niet alleen goed voor mens en milieu; uit vele onderzoeken is gebleken dat MVO ook positief uitpakt voor de omzet en rendement van uw bedrijf. 

Zonnepanelen voor bedrijven

Het investeren in duurzame energie is niet alleen voor huishoudens aantrekkelijk. Ook voor groot stroomverbruikers zoals bedrijven, die vaak voor een laag tarief stroom inkopen, kan de aanschaf van zonnepanelen financiëel interessant en dus rendabel zijn. Zonnefabriek heeft ruime ervaring met grote en middelgrote zakelijke projecten, door heel Nederland, variërend van woningcorporaties, agrarische bedrijven tot complete Business Centers.

Door de hieronder genoemde regelingen is het rendement van de investering in zonnepanelen voor onze zakelijke klanten vaak hoger dan voor particuliere klanten. Alleen al door lagere netto aanschafkosten is de terugverdientijd korter dan bij partculieren. 

Fiscaal voordeel

De EnergieInvesteringsAftrek (EIA) en de KleinschaligheidsInvesteringsAftrek (KIA) zijn bedoeld om zakelijke investeringen in duurzame energie te bevorderen. Hieronder vindt u wat meer informatie over de twee regelingen. Op onze online rekenmodule kunt u uitrekenen wat de (optelsom) van deze regelingen kan betekenen in uw situatie.

EnergieInvesteringsAftrek (EIA) en zonnepanelen

Door de EIA (Energie Investerings Aftrek) is het mogelijk een groot gedeelte van uw zonne-energie investering af te trekken van uw bedrijfswinst. Met de EIA kunt u 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage dat uw bedrijf betaalt. Meer informatie over de EIA vindt u op de site van de Belastingdienst.

KleinschaligheidsInvesteringsAftrek (KIA) en zonnepanelen

Als u tussen de € 2.300 en € 314.673 investeert in zonnepanelen voor uw onderneming, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze kan oplopen tot 28% van uw investering. Meer informatie over de KIA vindt u op de site van de Belastingdienst

BTW en algemene investeringsaftrek

Natuurlijk mag u naast bovengenoemde extra regelingen de investering in zonnepanelen ook nog als ‘gewone investering’ in bedrijfsmiddelen aftrekken van uw fiscale winst en mag u de BTW aftrekken van uw eigen aangifte omzet belasting.

Voor veel bedrijven is de investering in zonnepanelen dus zeer interessant. Niet alleen voor het milieu en het imago van uw bedrijf, maar ook voor besparing op uw energiekosten op de lange termijn. De Zonnefabriek brengt uw specifieke situatie in kaart en berekent het fiscaal voordeel en het rendement. Daarbij spelen zaken als het stroomverbruik, stroomkosten per kWh, geplande investeringen en de rechtsvorm van uw onderneming allemaal een rol. Wilt u weten of zonnepanelen voor uw bedrijf interessant zijn, neem dan contact met ons op.

Interessant voor u?

Naast het in kaart brengen van de fiscale mogelijkheden geven wij een betrouwbare prognose van de terugverdientijd en het rendement van uw investering. Vervolgens werken we het projectplan verder uit, realiseren de installatie en verzorgen desgewenst de monitoring en onderhoud van uw systeem. Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op.