Ik wil advies

Scholen

Zonnepanelen voor scholen

Zonnefabriek heeft op tientallen scholen zonnesystemen geïnstalleerd, in combinatie met een educatieve component, zoals project Zon op School, een lesprogramma gecombineerd met de aanleg van zonnepanelen.

Panelen op Caland Lyceum

 

Zo ook bij het Caland Lyceum in Amsterdam. Naast de aanleg van een prachtig systeem van 122 zonnepanelen, goed voor ruim 25.000kWh/jaar,  op het dak, zijn we samen met 4 VWO van het Technasium maarliefst 8 weken aan de slag gegaan met zonne-energie: we begeleidden de leerlingen bij hun onderzoekjes en bij projecten zoals een opbrengst app, een monitoringsysteem dat data voor de app genereert en een website met opbrengsten van het systeem.

 

Zon op School

Zon op School is een door Zonnefabriek ontwikkeld programma

  • Lesmiddag over klimaatverandering, energieschaarste en duurzame energie.
  • Installatie van een zonne-energiesysteem op het dak van de school.
  • Opbrengstmonitor in de gemeenschappelijke hal.

Zon Op School Zonnefabriek

Zonnefabriek heeft een lesmiddag ontwikkeld, waarin aan de hand van filmpjes, besparingstips en onderzoek, een duidelijk en helder verhaal over klimaatverandering, energieschaarste en duurzaamheid wordt verteld. Er is een programma voor leerlingen uit groep zeven en acht van de basisschool, voor de onderbouw en voor de bovenbouw van de middelbare school.

Scholen die hier aan hebben meegedaan zijn onder andere de de Golfbreker in Koog aan de Zaan en de Vuurvogel in Driebergen.