Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Zonnepanelen Den Haag

In de hofstad is het goed wonen, met de aangename sfeer in de statige straten en de ligging aan zee. Die zee ligging betekent ook dat Den Haag meer zonuren heeft dan gemiddeld in Nederland: Nog een extra reden om voor zonnepanelen te kiezen! Zonnefabriek heeft met haar regiokantoor in Den Haag en vele systemen door zowel de stad als de omgeving, alle kennis in huis om de inwoners van ’s Neerlands chicste stad de juiste adviezen te geven.

zonnepanelen den haag

Van elk dak een Zonnefabriek maken, dat is onze doelstelling. En in het zonovergoten Den Haag is er dak genoeg, van Huis ten Bosch tot aan de Pier in Scheveningen: werk aan de winkel! Wat zijn de zaken die van belang zijn voor het plaatsen van zonnepanelen in Den Haag?

Dicht bebouwd

De stadsregio Den Haag is een gebied met een hoge bevolkingsdruk, en veel bebouwing. Om tussen de schaduw van de gebouwen nog voldoende plek te vinden voor zonnepanelen is soms een hele opgave. Zonnefabriek gaat voor het hoogst mogelijke vermogen, ook uit kleine, en soms ingewikkelde daken. Onze adviseurs weten wat er nodig is om de effecten van schaduw te minimaliseren met behulp van speciale schaduwmanagement software of met optimizers.

Meer dan gemiddelde zonuren

Inwoners van Den Haag hebben een voordeel ten opzichte van de andere grote steden als het gaat om zonnepanelen: Dankzij de ligging aan zee genieten Hagenaars meer zonuren dan gemiddeld in Nederland. De opbrengst van een zonnepanelen installatie in Den Haag is daardoor hoger dan dat van een identiek systeem dat verder van de kust ligt.

Voor de opbrengst berekening van een systeem maakt Zonnefabriek gebruik van speciale software. Hiermee rekenen we ook uit welke omvormer het best bij het systeem past. Zo zorgen we ervoor dat u het maximaal mogelijke uit uw dak haalt, tegen de beste prijs.

Bereken uw opbrengst

 

Appartementen, huizen en bedrijven

In Den Haag heeft Zonnefabriek tal van zonnepanelen installaties staan, zowel op appartementencomplexen en losse woningen, als op daken van bedrijven en kantoren. Voor schuine daken maken we gebruik van montage materiaal van Schletter, en wordt er vaak een steiger opgebouwd om de panelen veilig het dak op te krijgen. Bij platte daken is er verschillend montagemateriaal mogelijk, en wordt er vaak met een ladderlift gewerkt, of met een kraan bij grotere hoogten.

Wind aan zee

De ligging aan zee betekent dat de windbelasting in Den Haag wel iets hoger is dan in andere gebieden. Daarom is het belangrijk dat de ballast voor de zonnepanelen goed wordt berekend, zodat er niets gaat schuiven, ook bij harde stormcondities. Zonnefabriek maakt gebruik van speciale software om te zorgen dat de ballast altijd in orde is.

Gemeente initiatieven

De gemeente Den Haag kent allerlei beleid om duurzame initiatieven te ondersteunen. Kijk op de site van de gemeente voor de meest actuele informatie over wat er allemaal mogelijk is. 

Vraag een offerte aan