Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Zonnepanelen op elke locatie in Nederland

Overal in Nederland zijn installaties te vinden van de Zonnefabriek: Van Termunterzijl tot aan Terneuzen en van Grou tot Gulpen. Van de duizenden Zonnefabriek installaties staan er ook veel in stedelijke gebieden, zoals:

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Den Haag
 • Utrecht 
 • Almere

Ons uitgebreide netwerk van adviseurs en installateurs stelt ons in staat om het hele land te bedienen. Iedere plek heeft zo zijn eigen kenmerken, en de ervaren adviseurs van de Zonnefabriek weten bijna overal wel raad mee.

Vraag adviesgesprek aan

 

 • Zonnepanelen Amsterdam

  Met het hoofdkantoor in Amsterdam heeft de Zonnefabriek uiteraard een goede band met onze hoofdstad. Veel van de oudste Zonnefabriek installaties zijn hier te vinden, en we zijn inmiddels wel bekend met de eigenaardigheden van het werken in dichtbebouwde omgevingen, op monumenten en woonboten.

  Klik hier voor meer informatie
  • zonnepanelen amsterdam

   Zonnepanelen in Amsterdam, waar moet u rekening mee houden?

   Bij Zonnefabriek geloven wij dat er meer zonne-energie uit de Nederlandse daken te halen is. Onze werkwijze is erop gericht om een maximale energieopbrengst te realiseren.  Voor het realiseren van een maximale energieopbrengst met zonnepanelen in Amsterdam is het belangrijk stil te staan bij een aantal specifieke uitdagingen:

   - Beperkte ruimte
   - Schaduw
   - Evt. bouwvergunning

   Woningeigenaren in Amsterdam hebben vaak te maken met een beperkt dakoppervlak. Doordat meerdere woningen hetzelfde dakoppervlak delen, is de beschikbare ruimte voor zonnepanelen per woning kleiner dan in andere delen van Nederland.

   Door de hoogbouw en objecten zoals schoorstenen, is er op de daken in Amsterdam vaker sprake van schaduwvorming dan op daken van vrijstaande woning in een onbebouwde omgeving. Om het maximale rendement uit zonnepanelen in Amsterdam te halen moet er bij het ontwerp van het systeem rekening worden gehouden met schaduw. 

   Tot slot kunnen woningen in Amsterdam monumenten of beschermd stadsgezicht zijn. Als u zonnepanelen wilt laten plaatsen in Amsterdam dan dient u rekening te houden met het aanvragen van een vergunning hiervoor.

   Hoe haal ik meer opbrengst uit zonnepanelen in Amsterdam ?

   AIs u uw woning in Amsterdam van zonnepanelen wilt voorzien dan is het belangrijk dat u eerst kijkt of uw zonnepanelen op uw woning geplaatst mogen worden. Als uw woning geen monument of beschermd stadsgezicht is, dan kunt u vergunningsvrij zonnepanelen laten plaatsen.

   Vraag een offerte aan

    

   Is het dak van mijn woning groot genoeg voor zonnepanelen?

   Veel woningen in Amsterdam delen hetzelfde dak. De woningeigenaren vormen in dergelijke gevallen samen in een VvE. Hierdoor is de ruimte voor zonnepanelen beperkt omdat het beschikbare dakoppervlak wordt gedeeld met meerdere woningeigenaren. Om het maximale rendement uit het beschikbare dakoppervlak te halen is het belangrijk om de juiste zonnepanelen te gebruiken. Hoe hoger het rendement van de zonnepenalen hoe hoger de de energieopbrengst per vierkante meter dakoppervlak.

   Schaduw zonnepanelen

   Bij de plaatsing van zonnepanelen in Amsterdam dient vooraf goed rekening te worden gehouden met eventuele schaduw op de zonnepanelen. Door de zonnepanelen zo optimaal mogelijk te plaatsen en door te kiezen voor omvormers die de negatieve effecten van schaduw tot een minimum kunnen beperken, zorgen onze adviseurs in Amsterdam voor een maximaal rendement uit uw zonnepanelen. 

   Bereken uw opbrengst

    

    

 • Zonnepanelen Rotterdam

  De hardst werkende stad van Nederland staat ook bekend om zijn zware industrie met rokende schoorstenen, o.a. van de kolencentrales op de Maasvlakte. Maar ook Rotterdammers weten steeds meer van de zon te profiteren, en worden daarbij geholpen door de Zonnefabriek.

  Klik hier voor meer informatie
  • zonnepanelen rotterdam

   Zonnefabriek heeft als doel uit zoveel mogelijk daken een zo hoog mogelijke opbrengst te halen. Voor zonnepanelen in een stad als Rotterdam brengt dit zo zijn eigen uitdagingen met zich mee. Wat doen we bij de Zonnefabriek om zonnepanelen in Rotterdam mogelijk te maken?

   Manhattan aan de Maas

   Rotterdam staat bekend om zijn hoge gebouwen, het ‘Manhattan aan de Maas’. Op hoge gebouwen zonnepanelen plaatsen lijkt ideaal, omdat ze boven de rest uittorenen en daardoor weinig last van schaduw hebben. Maar de windbelasting op hoge gebouwen is ook heel groot, waardoor er veel meer ballast nodig is om zonnepanelen goed op hun plek te houden.

   Zonnefabriek maakt gebruik van speciale software om de benodigde ballast goed door te rekenen, en zeker te zijn dat zonnepanelen in Rotterdam niet gaan schuiven, ook niet in extreem weer.

   Vraag een offerte aan

    

   Kleine daken, grote opbrengsten

   In grote steden zoals Rotterdam hebben de huizen vaak kleine daken, met beperkte plek voor zonnepanelen. Zonnefabriek biedt panelen met extra hoge efficiency, waardoor ook uit een klein dakoppervlak het hoogst mogelijke rendement kan worden behaald.

   Ook is het in stedelijke gebieden vaak moeilijk om schaduw helemaal te vermijden. Daarom werkt Zonnefabriek met omvormers die zijn uitgerust met speciale schaduw management software, of met optimizers die per paneel de maximale productie kunnen realiseren.

   Gedeelde daken

   In Rotterdam wonen veel mensen in appartementengebouwen met gedeelde daken die worden beheerd door VvE’s (Verenigingen van Eigenaren). Ook op deze daken kunnen natuurlijk uitstekend zonnepanelen worden geplaatst. De zonnepanelen kunnen dienen voor het gemeenschappelijk verbruik van de VvE (liften, verlichting e.d.), of er worden verschillende kleinere systemen geplaatst die ieder met de meterkasten van elke individuele woning worden verbonden. Een combinatie van beide is ook mogelijk; Zonnefabriek heeft met alle mogelijke configuraties ruime ervaring.

   Rotterdamse ambities

   De gemeente Rotterdam zet in op groene energie. Kijk op de site van de gemeente voor informatie over zonnepanelen, collectieve zonnepaneelprojecten, subsidies voor zonnepanelen voor sportverenigingen en voor zonnepanelen in combinatie met groene daken. 

   Bereken uw opbrengst

    

 • Zonnepanelen Den Haag

  In de hofstad is het goed wonen, met de aangename sfeer in de statige straten en de ligging aan zee. Die zee ligging betekent ook dat Den Haag meer zonuren heeft dan gemiddeld in Nederland: Nog een extra reden om voor zonnepanelen te kiezen! Zonnefabriek heeft met haar regiokantoor in Den Haag en vele systemen door zowel de stad als de omgeving, alle kennis in huis om de inwoners van ’s Neerlands chicste stad de juiste adviezen te geven.

  Klik hier voor meer informatie
  • zonnepanelen den haag

   Van elk dak een Zonnefabriek maken, dat is onze doelstelling. En in het zonovergoten Den Haag is er dak genoeg, van Huis ten Bosch tot aan de Pier in Scheveningen: werk aan de winkel! Wat zijn de zaken die van belang zijn voor het plaatsen van zonnepanelen in Den Haag?

   Dicht bebouwd

   De stadsregio Den Haag is een gebied met een hoge bevolkingsdruk, en veel bebouwing. Om tussen de schaduw van de gebouwen nog voldoende plek te vinden voor zonnepanelen is soms een hele opgave. Zonnefabriek gaat voor het hoogst mogelijke vermogen, ook uit kleine, en soms ingewikkelde daken. Onze adviseurs weten wat er nodig is om de effecten van schaduw te minimaliseren met behulp van speciale schaduwmanagement software of met optimizers.

   Meer dan gemiddelde zonuren

   Inwoners van Den Haag hebben een voordeel ten opzichte van de andere grote steden als het gaat om zonnepanelen: Dankzij de ligging aan zee genieten Hagenaars meer zonuren dan gemiddeld in Nederland. De opbrengst van een zonnepanelen installatie in Den Haag is daardoor hoger dan dat van een identiek systeem dat verder van de kust ligt.

   Voor de opbrengst berekening van een systeem maakt Zonnefabriek gebruik van speciale software. Hiermee rekenen we ook uit welke omvormer het best bij het systeem past. Zo zorgen we ervoor dat u het maximaal mogelijke uit uw dak haalt, tegen de beste prijs.

   Bereken uw opbrengst

    

   Appartementen, huizen en bedrijven

   In Den Haag heeft Zonnefabriek tal van zonnepanelen installaties staan, zowel op appartementencomplexen en losse woningen, als op daken van bedrijven en kantoren. Voor schuine daken maken we gebruik van montage materiaal van Schletter, en wordt er vaak een steiger opgebouwd om de panelen veilig het dak op te krijgen. Bij platte daken is er verschillend montagemateriaal mogelijk, en wordt er vaak met een ladderlift gewerkt, of met een kraan bij grotere hoogten.

   Wind aan zee

   De ligging aan zee betekent dat de windbelasting in Den Haag wel iets hoger is dan in andere gebieden. Daarom is het belangrijk dat de ballast voor de zonnepanelen goed wordt berekend, zodat er niets gaat schuiven, ook bij harde stormcondities. Zonnefabriek maakt gebruik van speciale software om te zorgen dat de ballast altijd in orde is.

   Gemeente initiatieven

   De gemeente Den Haag kent allerlei beleid om duurzame initiatieven te ondersteunen. Kijk op de site van de gemeente voor de meest actuele informatie over wat er allemaal mogelijk is. 

   Vraag een offerte aan

    

 • Zonnepanelen Utrecht

  Op de daken van het almaar groeiende Utrecht is plek zat om vele duizenden zonnepanelen te installeren. Met het gebruik van optimizers of de slimme toepassing van het schaduwmanagement systeem OptiTrac Global Peak is zelfs de schaduw van de Dom geen belemmering om de hoogst mogelijke  opbrengst te behalen.  

  Klik hier voor meer informatie
  • zonnepanelen utrecht

   Utrecht en omgeving stapt steeds meer over op duurzame energie van zonnepanelen. Niet alleen op het Centraal Station, maar overal in de stad en daarbuiten verrijzen zonnepanelen installaties. Wat zijn de zaken waar je tegenaan loopt als je in Utrecht zonnepanelen wilt installeren?

   Kleine daken in de oude binnenstad

   In de oude binnenstad van Utrecht is het soms woekeren met de ruimte. Om dan toch uit elk dak het maximaal mogelijke te halen, werkt Zonnefabriek met hoog rendementspanelen, en met omvormers die voorzien zijn van schaduwmanagementsoftware, of met optimizers. Zo leveren ook in centrum Utrecht de daken hun hoogste productie.

   Schuin of plat Utrechts?

   Voor alle daken is er een oplossing; schuine daken of platte daken, bitumen of dakpannen, hoogbouw of laagbouw. Ook de specifieke kenmerken van een installatie op woonboten met hun meterkast op de wal is geen onbekend terrein voor de Zonnefabriek. Met tientallen installaties in Utrecht en omgeving kunnen de adviseurs van de Zonnefabriek voor ieder dak de juiste adviezen geven.

   Vraag een advies aan

    

   Zonne-energiestad Utrecht

   Met zijn enthousiaste gemeentebestuur is Utrecht in 2015 zonne-energiestad van Nederland geworden. Zien hoe Utrecht de duurzaamheid verder ondersteunt? Kijk dan op de site van de gemeente voor meer informatie.

 • Zonnepanelen Almere

  We weten niet wat het is maar er is bijna geen stad in Nederland waar zoveel Zonnefabriek installaties te vinden zijn als Almere. Blijkbaar hebben de inwoners van Almere goed in de gaten hoe slim het is om te investeren in zonnepanelen, en wij helpen daar graag bij. De grote verscheidenheid aan laagbouw, hoogbouw en soorten dakbedekking stelt specifiek eisen aan elke installatie; de adviseurs van de Zonnefabriek weten wat er mogelijk is.

  Klik hier voor meer informatie
  • zonnepanelen almere

   Almere is de uitgelezen plek voor zonnepanelen installaties. Er is ruimte genoeg, mensen wonen mooi verspreid en daardoor is het meestal niet moeilijk om plek op het dak te vinden voor goed renderende zonnepanelen. Dat de inwoners van Almere de weg hebben weten te vinden naar de Zonnefabriek blijkt wel uit de vele tientallen installaties die we over de jaren in Almere hebben gedaan.

   Eigen smaak

   Inwoners van Almere stellen vaak hoge eisen aan het uiterlijk van hun woning. Ook wanneer het gaat om zonnepanelen, is de esthetiek een belangrijke factor. Zonnefabriek biedt verschillende soorten panelen aan, zowel de klassieke blauwe als de meer stijlvolle zwarte zonnepanelen. Kijk op de referentiepagina voor voorbeelden van hoe een zwart systeem eruit kan zien.

   Mooie afwerking

   Omdat er voor de installatie van zonnepanelen in Almere vaak meer ruimte is dan in de benauwde omgeving van de stedelijke gebieden, is er ook vaak meer mogelijk wat betreft de plaatsing van de omvormer en de kabelroute. Onze adviseurs die graag langskomen voor een vrijblijvend bezoek aan huis, kunnen samen met u kijken wat het beste staat.

   Vraag een advies aan

    

   Grote verscheidenheid

   Almere blijft maar doorgroeien, en er komen telkens nieuwe wijken bij die allemaal hun eigen soort woningen kennen, met hun eigen kenmerkende daken. Voor alle typen dakbedekking heeft Zonnefabriek een oplossing, of het nou gaat om platte of schuine daken, dakpannen, leisteen of damwandprofiel: Dank zij de jarenlange ervaring van de Zonnefabriek weten we overal wel een passend systeem voor te vinden.

   Energieneutraal

   Almere streeft ernaar om tegen 2022 energieneutraal te zijn. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie over hoe men denkt dit lovenswaardige doel te gaan bereiken.