Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Elektrisch rijden

Rijden op brandstof van eigen dak!

Elektrisch rijden zonnestroomStelt u zich even een druk kruispunt voor, midden in een stad als Amsterdam: auto’s schuiven geruisloos over het asfalt, de lucht ruikt naar vers gemaaid gras en ramen van huizen staan wagenwijd open. Een utopie? Zeker niet; welkom in de wondere wereld van het elektrisch rijden.
Rijden op stille, schone elektromotoren heeft de toekomst. Het wordt zonder twijfel een van de grootste revoluties die we de komende decennia gaan meemaken. Want naast dat de elektrische auto schoon en stil is kun je met -bijvoorbeeld- zonnepanelen je eigen ‘brandstof’ opwekken. En dat maakt een investering in een zonnesysteem meteen een stuk interessanter. Zie ook de rekenvoorbeelden hieronder. 
Voor de Zonnefabriek om de handen ineen te slaan met The New Motion een jong bedrijf gespecialiseerd in elektrisch rijden. Net als wij, geloven zij in de revolutie van elektrisch rijden gecombineerd met decentraal opgewekte zonne-energie.

Aanbod van elektrische auto's

New Motion LogoDe ontwikkelingen gaan hard. Ook autofabrikanten hebben begrepen dat ze hun markt-postitie aanzienlijk versterken met modellen die goedkoop in het gebruik én schoon zijn. In 2013 heeft bijna ieder zichzelf respecterend automerk een elektrisch model op de markt gebracht. Kijk op www.thenewmotion.com voor de laatste ontwikkelingen.

Informatie en offerte

Hoe nu verder? Als u geïnteresseerd bent in ‘rijden op brandstof van eigen dak’ neem dan contact op met de Zonnefabriek of met The New Motion. Een van onze mensen komt graag bij u langs om u alles te vertellen over zonnepanelen, elektrisch rijden, laadpalen, ‘oplaadgarage’s’ en de vele voordelen van elektrisch rijden. Kiest u voor panelen in combinatie met een New Motion laadpaal, dan krijgt u een interessante korting.

Wellicht ten overvloede: mocht u gewoon zonnepanelen willen en in uw Hummer blijven rijden, of wilt u elektrisch rijden en bijvoorbeeld geen geschikt dak hebben, dan kunt u uiteraard ook bij een van ons terecht.

 • Bekijk rekenvoorbeeld kilometerprijs
  • Kijken we nu naar brandstof: Een auto rijdt gemiddeld 18 kilometer op 1 liter brandstof. Stel 1 liter brandstof kost €1,65. Ouderwets benzinerijden kost dus 1,65/18, dat is ongeveer 9,2 cent per kilometer.

   Een elektrische auto rijdt gemiddeld 7 kilometer op 1 kilowattuur. 1 kilowattuur grijze stroom kost op dit moment 23 eurocent. Elektrisch rijden kost dus 0,23/7, dat is ongeveer 3,3 eurocent per kilometer.

   Een elektrische kilometer kost dus ongeveer 65% minder dan een kilometer op fossiele brandstof.

 • Bekijk rekenvoorbeeld met zonnepanelen
  • Gemiddeld rijdt een auto in Nederland zo’n 14.000 km. Hiervoor is 778 liter benzine nodig. Dit betekent zo'n € 1284,- aan benzinekosten. Met 10 zonnepanelen van 230 Wp wekt u jaarlijks 2000 kWh aan groene stroom op waarmee u diezelfde 14.000 km kunt rijden. Een dergelijk systeem van 10 panelen zal inclusief installatie op zo’n € 5.300 uitkomen.

   Door elektrisch te rijden verdient u uw installatie binnen (5.300/1.284=) 4,1 jaar terug. Hierin is de stijging van benzineprijs niet meegerekend. Hoogstwaarschijnlijk zult u de zonnepanelen dus nog sneller terugverdienen.