Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Zonnekeur installateur

Zonnepanelen zijn een lange termijn investering, daarom mogen er geen fouten gemaakt worden bij de installatie. U moet dus op zoek naar een gekwalificeerde installateur. In de grote markt van de zonne-energie kan dit lastig zijn.

Gelukkig zijn er manieren om u te helpen bij het vinden van juiste installateurs. U kunt het beste kijken naar de keurmerken van installateur. Een goede installateur is ingeschreven bij het Zonnekeur en erkend dor het SEI. 

Het Zonnekeur

Zonnekeur installateurHet Zonnekeur is een onafhankelijk keurmerk voor installateurs dat begin 2013 in het leven is geroepen. Het Zonnekeur wordt alleen gegeven aan bedrijven die aan de strenge eisen van het Zonnekeur voldoen. Zo moet er geïnstalleerd worden door gekwalificeerde installateurs en moet de geleverde kwaliteit in orde zijn. De eisen worden regelmatig gecontroleerd door het Zonnekeur. U weet dus zeker dat de installateur goede kwaliteit levert.

De Zonnefabriek is zelf ook in het bezit van het Zonnekeur. Wij zijn erg trots op de kwaliteit die wij leveren, en proberen aan de eisen van het Zonnekeur te blijven voldoen. U kunt voor een overzicht van onze kwalificaties en keurmerken kijken bij onze kwaliteit en test pagina

De website op www.zonnekeur.com is eenvoudig en overzichtelijk. Veel informatie over zonnepanelen zelf is er niet te vinden, maar dat is ook niet nodig. Stichting Duurzame Energie Prestatie Keur (DEPK) die het keurmerk beheert, wil vooral dat klanten snel een expert in hun eigen buurt kunnen vinden die betrouwbaar advies geeft. Ook de Consumentenbond raadt toekomstige zonnestroomproducenten aan om hun zonnepanelen te laten installeren door een Zonnekeur-installateur.

Het SEI

Installateurs moeten een hoog kennisniveau hebben over alles in de zonne-energie. Het SEI controleert dit door examens die door de installateurs worden afgelegd. De examens gaan over alles, van elektrische installatie tot rendementsberekening en schaduwinvloed. De Zonnefabriek beschikt over erkenning door het SEI. Onze installateurs hebben veel kennis over alles omtrent zonnepanelen; dit wordt bevestigd door de vele examens die zij afleggen.