Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Advies op maat

Onze online berekening geeft u een indicatie van de mogelijkheden van zonnepanelen op uw dak. Maar in de praktijk is elk dak anders. Voor een precieze, op maat gemaakte offerte komen wij graag bij u langs. Vrijblijvend, natuurlijk.

Bij een adviesbezoek kijken we naar uw wensen, naar het dak, eventuele schaduw van ventilatiepijpen of dakkapel en naar de slimste kabelroutes. Alles wordt door ons uitvoerig opgemeten. Zo ontwerpen we het optimale systeem voor u en heeft u een all-in advies en offerte waar geen verrassingen en onverwachte kosten meer bovenop komen. 

Dat kan nooit alleen vanaf een computerscherm ergens op een kantoor. En omdat we altijd, in héél Nederland, bij u langs willen komen hebben we vestigingen in Amsterdam, Arcen-Venlo, Groningen, Den Haag en Zutphen.

Onze adviseurs

Joris Vogel Zonnefabriek
Joris Vogel
Amsterdam

Jan-Willem Dijk Zonnefabriek
Jan-Willem Dijk
Groningen

Jonathan Vasbinder Zonnefabriek
Jonathan Vasbinder
Zutphen
Diederik van der Wees Zonnefabriek
Diederik van der Wees
Amsterdam
Jorrit Groen Zonnefabriek
Jorrit Groen
Amsterdam
Mike Dusseldorp Zonnefabriek
Mike Dusseldorp
Amsterdam

Carel Kral
Den Haag
Wim Janssen Zonnefabriek
Wim Janssen
Arcen-Venlo

Rendement  zonnepanelen

We kijken bij ons advies naar het voor u optimale rendement en het daarbijbehorende aantal zonnepanelen en omvormer. We hebben zelfs wel eens na een zeer uitgebreide rendementsberekening tóch zonnepanelen op het noorden gelegd.

Schaduw en zonnepanelen

Ook al leveren de zonnepanelen ook stroom bij indirect licht, voor de hoogste opbrengst is direct zonlicht optimaal. Omliggende hoogbouw, hoge bomen en schoorstenen kunnen schaduw geven, waardoor het rendement behoorlijk kan teruglopen. schaduwanalyse zonnefabriekDe opbrengst van een systeem zonnepanelen werd vroeger sterk bepaald door de ‘zwakste schakel’.  Destijds was het zo dat als bijvoorbeeld één paneel in de schaduw ligt, meteen de opbrengst van het gehele systeem sterk daalde. Inmiddels zijn er verschillende technieken op de markt die de negatieve effecten van schaduw op één van de zonnepanelen tot een minimum weten te beperken, maar dit betekent natuurlijk niet dat je de zonnepanelen daarom zomaar overal op het dak kunt plaatsen. Een paneel in de schaduw zal nog steeds zeer weinig opbrengen. Zorg ervoor dat u zich goed laat infomeren over de mogelijkheden zodat u de juiste keuze kunt maken.

Financiering en subsidie

Met de huidige zonnepaneelprijzen én stroomprijzen is de aanschaf van zonnepanelen zonder subsidie al een rendabele investering. Om die reden is er momenteel geen subsidie beschikbaar voor particulieren. Het lijkt tevens onwaarschijnlijk dat er in de toekomst ooit nog een landelijke subsidie voor zonnepanelen beschikbaar komt. Een aantal gemeentes hebben wel zeer interessante regelingen met betrekking tot financiering en subsidie. Daarnaast is het ook mogelijk om de zonnepanelen mee te financieren in uw hypotheek of daar een aanvullende groene lening voor af te sluiten.

 

Stroomverbruik

Het geschikte aantal zonnepanelen hangt ook af van uw stroomverbruik. Wij raden aan om niet meer dan zo'n 80% van uw jaarlijkse behoefte zelf op te wekken. U houdt dan per saldo nooit stroom 'over'; voor die teruggeleverde die stroom zou u anders maar een heel kleine vergoeding krijgen. Uw stroomverbruik (in kilowattuur) kunt u vinden op de jaarafrekening van uw leverancier. Onze adviseur kan u daarbij ook helpen.

 

Advies op maat

Onze online berekening geeft u een indicatie van de mogelijkheden van zonnepanelen op uw dak. Maar in de praktijk is elk dak anders. Voor een precieze, op maat gemaakte offerte komen wij graag bij u langs.