Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Advies op maat

Onze online berekening geeft u een indicatie van de mogelijkheden van zonnepanelen op uw dak. Maar in de praktijk is elk dak anders. Voor een precieze, op maat gemaakte offerte komen wij graag bij u langs. Vrijblijvend, natuurlijk.

Bij een adviesbezoek kijken we naar uw wensen, naar het dak, eventuele schaduw van ventilatiepijpen of dakkapel, naar de slimste kabelroutes en naar hoeveel zonnepanelen voor u het meest interessant zijn. Alles wordt door ons uitvoerig opgemeten. Zo ontwerpen we het optimale systeem voor u en heeft u een all-in advies en offerte waar geen verrassingen en onverwachte kosten meer bovenop komen. 

Dat kan nooit alleen vanaf een computerscherm ergens op een kantoor. En omdat we altijd, in héél Nederland, bij u langs willen komen hebben we vestigingen in Amsterdam, Arcen-Venlo, Groningen, Rijen en Zutphen, zo is een adviseur altijd bij u in de buurt!

Vraag een advies aan

 

Rendement  zonnepanelen

Om te bepalen of zonnepanelen rendabel zijn, is het belangrijk van tevoren te kijken naar de opbrengst en het rendement. Om in te schatten of zonnepanelen voldoende rendabel zijn, kunnen bijvoorbeeld de terugverdientijd, de jaarlijkse opbrengst en het financieel rendement berekend worden. Deze hangen af van meerdere factoren, zoals de aanschafprijs, de stroomprijs van de energieleverancier en de opbrengst van de zonnepanelen. De berekening kan hierdoor lastig zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over het berekenen van het rendement op zonnepanelen. Als u precies wilt weten hoe het werkt kunt u het beste bij ons een persoonlijke opbrengstberekening aanvragen.

 Bereken uw opbrengst

 

Schaduw en zonnepanelen

schaduw zonnepanelenOok al leveren de zonnepanelen ook stroom bij indirect licht, voor de hoogste opbrengst is direct zonlicht optimaal. Omliggende hoogbouw, hoge bomen en schoorstenen kunnen schaduw geven, waardoor het rendement behoorlijk kan teruglopen. De opbrengst van een systeem zonnepanelen werd vroeger sterk bepaald door de ‘zwakste schakel’.  Destijds was het zo dat als bijvoorbeeld één paneel in de schaduw ligt, meteen de opbrengst van het gehele systeem sterk daalde. Inmiddels zijn er verschillende technieken op de markt die de negatieve effecten van schaduw op één van de zonnepanelen tot een minimum weten te beperken, maar dit betekent natuurlijk niet dat je de zonnepanelen daarom zomaar overal op het dak kunt plaatsen. Een paneel in de schaduw zal nog steeds zeer weinig opbrengen. Zorg ervoor dat u zich goed laat infomeren over de mogelijkheden zodat u de juiste keuze kunt maken.

 

Financiering en subsidie

Met de huidige zonnepaneelprijzen én stroomprijzen is de aanschaf van zonnepanelen zonder subsidie al een rendabele investering. Veel mensen kiezen er daarom voor om spaargeld te investeren in zonnepanelen. Maar er zijn meer mogelijkheden voor financiering van uw zonnepanelen. Op deze pagina zetten wij de verschillende mogelijkheden voor u uiteen.

Stroomverbruik

Het aantal zonnepanelen dat voor u meest geschikt is hangt mede af van uw stroomverbruik. Wij nemen uw jaarverbruik altijd als uitgangspunt en streven ernaar om zoveel mogelijk van dit verbruik op te wekken met uw eigen Zonnefabriek. Hoe meer stroom u zelf opwekt des te beter voor het milieu en uw portemonnee. Uw stroomverbruik (in kilowattuur) kunt u vinden op de jaarafrekening van uw leverancier. Onze adviseurs kunnen u daarbij helpen.

Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact op voor een gratis en vrijblijvend advies.